El sopar anual de l’AEHT reuneix 450 assistents i consolida l’acte com a gran cita del sector turístic

El sopar anual by San Miguel va demostrar, un cop més, la força del col·lectiu i el sentiment de pertinença d’una federació que ja aplega més de 800 associats arreu del territori

30 de setembre de 2025 a les 10:59h

L’Associació d’Empreses d’Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHT) va celebrar aquest dilluns el seu sopar anual al Mas La Boella, en una edició que va batre rècords d’assistència amb més de 450 participants entre socis, institucions, col·laboradors i personalitats del món turístic.

El sopar anual by San Miguel va demostrar, un cop més, la força del col·lectiu i el sentiment de pertinença d’una federació que ja aplega més de 800 associats arreu del territori. Entre els assistents hi havia representants institucionals de primer nivell, com el subdelegat del govern a Tarragona, la delegada del Govern de la Generalitat, el president del Port de Tarragona, la directora de Turisme de Catalunya i diversos alcaldes i alcaldesses de capitals de comarca.

Un vespre d’homenatges i reconeixements

La vetllada va arrencar amb un aperitiu als jardins de La Boella, on més de 80 empreses col·laboradores de la Federació van exposar els seus productes i serveis. Després, al saló principal, es van fer els parlaments de Francesc Pintado, president de l’AEHT, i de Cristina Lagé, directora general de Turisme de Catalunya.

Un dels primers moments destacats va ser el nomenament del xef Oriol Castro, del restaurant Disfrutar —reconegut el 2024 com el millor del món—, com a membre d’honor del Consell d’Experts. Amb aquest gest, l’AEHT va voler reconèixer la seva trajectòria i la vinculació amb el territori: Castro va estiuejar amb la seva família a Torredembarra.

El moment més emotiu, però, va arribar amb l’homenatge a Josep Martí, president de l’AEHT entre 2002 i 2010. Martí va tenir un paper clau en la consolidació del turisme de qualitat a la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, i també va ser empresari al capdavant de la mítica cafeteria Leman de la Rambla Nova de Tarragona. El reconeixement va posar en valor “una trajectòria dedicada a fer créixer i enfortir el sector, des del lideratge associatiu i empresarial”.

Els premis: hotels, vins i tapes

Per tercer any consecutiu, l’Associació Hotelera de l’AEHT, presidida per Jordi Ferré, va lliurar els Premis Booking AEHT als millors hotels de la província. El 3r premi va ser per l’Hotel Astari de Tarragona, el 2n per l’Instants Boutique Hotel de Cambrils i el 1r premi per l’Hotel May Altafulla Beach.

També es van reconèixer les millors cartes de vins de la província, una iniciativa impulsada pel Consell del Vi de l’AEHT per promocionar les DO del territori. En la categoria de tiquet mitjà fins a 40 €, els guardons van anar a Baramar de Roda de Barà (2n) i La Sardineta de Tarragona (1r). En la categoria de més de 41 €, els premis van ser per Restaurant Quatre Molins de Cornudella de Montsant (2n), Restaurant Citrus del Tancat de Codorniu d’Alcanar (2n) i Algadir de Poblenou del Delta (1r).

La cirereta de la nit la van posar els premis a les millors tapes de la província de Tarragona, preseleccionades aquest estiu pel Consell d’Experts. El 3r premi va ser per Restaurant L’Original Experiències Gastronòmiques de Cambrils amb la tapa “TuNa-BuTi by L’Original”. El 2n premi se’l va emportar l’Arrosseria de Cunit amb el “Tàrtar de gamba panxuda amb maionesa de llima i fonoll fresc”. I el 1r premi va ser per al Restaurant 4 Makis de Torredembarra (Grup Galera), amb el “Falso niguiri de calamar y gamba roja de Tarragona”. Aquest últim representarà la província al Campeonato Oficial Hostelería de España – Tapas y Pinchos a Madrid Fusión.

Música i ambient festiu

La nit va estar amenitzada per l’actuació de la banda Buhos, que van posar ritme i alegria en diversos moments de la vetllada. El sorteig final de dotze estades als millors hotels de l’Altra Costa Daurada va arrodonir una celebració que ja és considerada la gran cita anual del sector turístic i gastronòmic a Tarragona.

Sobre l'autor
Maria Lorenzo foto
Maria Lorenzo
Veure biografia
El més llegit