S’obren les inscripcions per al Casal de l’autisme d’estiu de Tarragona

Todos En Azul i in-Euro promouen, del 5 al 30 de juliol, un casal 100% inclusiu amb activitats adaptades i espais per a la regulació dels infants i joves amb autisme

L’associació Todos En Azul ha obert aquest dimarts 18 de maig les inscripcions per al primer Casal de l’autisme d’estiu de Tarragona, que tindrà lloc del 5 al 30 de juliol, a l’Escola Torreforta, en horari de dilluns a divendres de 09:00 a 13:30h. El casal, que estarà gestionat pel Centre de Rehabilitació Neurològica in-Euro, va adreçat als infants i joves amb autisme, a partir de 3 anys, i es caracteritza per ser cent per cent inclusiu. Un equip de professionals (logopedes, psicòlegs, terapeutes ocupacionals, fisioterapeutes, professors/es i monitors/es), amb el suport de voluntaris, oferiran un tracte individualitzat als nens i nenes. L’objectiu és que els infants del Camp de Tarragona gaudeixin aquest estiu d’un espai d’oci de qualitat amb activitats adaptades a les seves necessitats i, alhora, oferir un servei especialitzat de respir familiar.

Activitats per a tothom

Els nens i nenes podran gaudir de nombroses i diverses activitats. Les activitats aquàtiques es concentraran a l’entorn d’una piscina adaptada, on els infants podran jugar amb globus i altres elements i aspersors d’aigua per a mullar-se. En una altra zona del col·legi s’habilitarà un jardí on els nens puguin jugar amb la terra i familiaritzar-se amb les plantes. També destaquen les activitats de contacte amb animals, com la hipoteràpia amb ponis, la teràpia assistida amb gossos i “La granja va al casal”, en què cada setmana es portaran animals de granja acostumats a estar amb nens.

Els infants que s’apuntin al casal també podran participar en activitats d’art-teràpia, una forma de psicoteràpia que utilitza les arts plàstiques com a mitjà per millorar la salut mental i el benestar emocional, així com la musicoteràpia, amb la mateixa finalitat. Al casal d’estiu tampoc hi faltaran activitats manipulatives i de motricitat fina, en les que els nois i noies podran treballar amb materials com el paper, etc… Pel que fa a les activitats d’esport adaptat, comptaran amb un fisioterapeuta i un terapeuta ocupacional, que treballaran amb els infants esports adaptats a les seves necessitats. També podran gaudir d’un canó d’escuma i un castell inflable, un espai on s’hi faran les activitats de més moviment. La canalla també podrà jugar en un Twister gegant i a l’oca sensorial, el popular joc de l’oca adaptat als nens i nenes amb autisme.

Espais destinats a l’autoregulació dels infants

Una de les característiques destacades del Casal de l’autisme d’estiu de Tarragona són els espais destinats a l’autoregulació dels nens i nenes. La finalitat d’aquests espais és aconseguir que els mateixos nens puguin sentir-se còmodes a nivell sensorial, emocional i cognitiva.

Aquests espais de l’interior estaran formats per una piscina amb 6.000 boles, llits elàstics, matalassos amb pilotes i escuma, diferents materials de vibració, peses corporals, etc… I a l’exterior es muntarà un circuit sensoriomotor on els infants podran anar sense calçat i trepitjar gespa, fusta, sorra, etc..

D’altra banda, a l’entrada i a la sortida del casal, s’habilitarà un espai inclusiu on es trobaran les famílies, els nens i els professionals. A l’inici s’explicarà quina serà l’agenda d’activitats del dia i, al final, es compartirà el que s’hagi fet durant la jornada. El temps de durada de les activitats s’ajustarà a les necessitats de cada infant i, d’11 a 11:30h, hi haurà un temps per esmorzar.

L’organització convocarà les famílies dels inscrits a una jornada informativa prèvia a la realització del casal d’estiu.

Les inscripcions

El Casal de l’autisme d’estiu ofereix 24 places per a nens i nenes, a partir de 3 anys. El preu mensual de la inscripció és de 350 euros. Els socis de Todos En Azul gaudiran d’un descompte (socis protectors: 300 euros / socis col·laboradors 280 euros). Les places són limitades.

L’activitat compta amb el suport de la Conselleria de Capacitats Diverses de l’Ajuntament de Tarragona i amb la col·laboració de l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET).

Les inscripcions es poden fer a: https://forms.gle/kYzDVSjieDrX82pd8
Podeu demanar més informació per WhatsApp a: 640 188 570 o 651 909 075