S’obre concurs per explotar els serveis de temporada a les platges tarragonines

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Aquesta setmana s’ha publicat l’anunci del concurs per a l’atorgament d’autoritzacions municipals per a l’explotació dels serveis de temporada a les platges de Tarragona, que incorpora diferents novetats respecte la temporada anterior, com ara els serveis de gandules, tendals i lloguer d’embarcacions.

  Pel que fa a les guinguetes, sortirà a concurs la gestió per cinc mesos (des de principis de maig fins al 30 de setembre) d’un espai a la platja del Miracle. No es posa a disposició la renovació de l’altra guingueta existent els darrers anys a la mateixa platja, ja que la zona més propera al Port Esportiu es veurà afectada per la construcció de la plataforma d’accés amb el Balcó del Mediterrani.

  La Platja Llarga comptarà aquest estiu amb una guingueta, que prorroga el contracte existent. Les altres dues guinguetes, que van acabar contracte l’estiu passat, no s’ofereixen enguany. “La decisió s’emmarca en les actuacions realitzades per l’Ajuntament de Tarragona per preservar el rol històric de plaja natural d’aquest espai, com la protecció de les zones dunars”, argumenta el conseller de Domini Públic, Josep Acero. La platja de la Móra també manté la guingueta existent els darrers anys, que prorroga el contracte existent.

  A aquestes, s’hi han d’afegir les 3 existents a la platja de l’Arrabassada i una altra a la platja de la Savinosa que operen en règim de concessió (12 anys + 3 de prorrogables) i que obren tots els dies de l’any, no només a la temporada estival.

  El pla d’usos de temporada també preveu l’habilitació de diferents zones de lloguer de gandules i tendals, que es distribuiran de la següent manera:

  *   3 zones a la platja de l’Arrabassada.
  *   1 zona a la platja de la Savinosa
  *   1 zona a la platja Llarga
  *   1 zona a la platja de la Móra
  *   1 zona a la platja de Tamarit

  En tots els casos les superfícies de cada zona no excedirà els 200 metres quadrats i operaran de l’1 de juny al 30 de setembre.

  El mateix pla també preveu l’habilitació de tres noves zones de lloguer d’embarcacions a motor i nou zones de lloguer d’embarcacions sense motor a les diferents platges del litoral de la ciutat. Les superfícies d’aquestes zones oscil·la entre els 50 i els 75 metres quadrats.

  El termini de vigència de totes les autoritzacions serà d’una temporada, amb la possibiltiat de pròrrogues successives per temporada fins arribar a un màxim de 4 anys i també operarien de l’1 de juny al 30 de setembre

  L’anunci complet del concurs per a l’atorgament d’autoritzacions municipals dels serveis de temporada a les platges de Tarragona es pot consultar a la seu electrònica: https://seu.tarragona.cat/documentPublic/download/11918.

  Actuacions musicals

  Paral·lelament a aquest decret, la Conselleria de Domini Públic també ha decidit oferir la possibilitat que les guinguetes de les platges puguin sol·licitar llicència per realitzar activitats musicals extraordinàries com concerts en el marc dels cicles festius de Sant Joan, Sant Magí i Santa Tecla. Segons el conseller Acero, “la mesura s’emmarca en el treball que s’està realitzant a la Part Alta i al conjunt de la ciutat per reordenar les activitats musicals i d’oci i, de fet, suposa una ampliació respecte l’any passat, quan els xiringuitos no podien oferir activitats musicals”. La resta de l’estiu els establimens només podran oferir, d’acord amb la normativa, música ambiental.