Un senyal cau a terra a causa dels orins dels gossos a Salou

Els veïns de Salou s’han aixecat aquest matí amb una gran sorpresa en veure que un dels pals indicadors del municipi de prop de 2,5 metres d’alçada, concretament situada al carrer via Roma número 13, estava a terra. Segurament el senyal va caure durant el dia d’ahir, però no ha estat fins avui que els ciutadans ho han denunciat a les xarxes socials.

Però el que més ha sorprès ha estat la raó de la caiguda a terra perquè no s’ha tractat d’un acte vandàlic, sinó dels orins dels animals de companyia, que han desgastat tant el ferro del pal indicador que aquesta ha acabat caient a terra. Afortunadament, no s’han hagut de lamentar danys personals.

Els orins dels gossos, especialment d’aquells d’una mida més gran, s’han convertit en un problema en algunes ciutats. Molts ajuntaments recomanen portar una petita ampolla d’aigua per poder netejar els orins de l’animal després de l’acte. Però, en qualsevol cas, tal com la normativa de molts municipis assenyala, en cap cas “les deposicions o els orins dels animals puguin afectar el mobiliari urbà“; aquest també és el cas de les obligacions de la tinença d’animals de companyia a Salou.

Tinença d’animals de companyia a Salou

Els propietaris de gossos, gats i fures estan obligats a censar-los a l’Ajuntament del municipi on resideixin habitualment, dins el termini màxim de 3 mesos comptats a partir de la data de naixement, o 30 dies des de la data adquisició i/o adopció. Per a la inscripció en el cens municipal cal pagar una taxa, que es fa només un cop en la vida de l’animal.

Per tal de censar el seu animal de companyia cal presentar:

  • Document acreditatiu on consta el número de microxip
  • Cartilla sanitària de l’animal actualitzada