Salven la vida d’un bebè de 12 mesos a la rambla de Tarragona

Uns vianants que passaven per allà van ajudar al bebè que no respirava

Aquest dimarts a la tarda, uns vianants van salvar la vida d’un nadó que no reaccionava. Els fets es van produir a la rambla Nova de Tarragona, prop de l’estàtua de Els Despullats, una mare tenia el seu bebè en braços i semblava que no responia.

Un matrimoni que passava per allà es va adonar que alguna cosa anava malament i es van acostar per veure que passava. Tots dos tenen coneixements bàsics de salut per la seva formació laboral.

El bebè no despertava, semblava que no respirava. La primera reacció va ser introduir els dits a la boca per si s’havia ennuegat amb alguna cosa, però la gola estava buida.

Mentrestant, van trucar al 112 i al 061, on un metge els va ajudar a fer la reanimació correcta al nadó, mentre arribaven ambulàncies de la SEM.

Els vianants van col·locar el bebè de 12 mesos a terra per tenir més espai i poder treballar millor. L’infant va començar a reaccionar mentre li entrava aire pels pulmons.

En arribar les ambulàncies, els tècnics del SEM van rellevar als vianants. Van estabilitzar al bebè i se’l van emportar a l’hospital per a fer-li un diagnòstic més exhaustiu que li havia passat. Mentre els tècnics actuaven, algunes persones van intentar tranquil·litzar la mare i els dos germans de la víctima, de 2 i 5 anys.

Fonts del SEM confirmen l’actuació en la Rambla i l’avís a les 18.18 hores, però per protecció de dades no han facilitat què li va passar al bebè.