Salut inicia els cribratges intensius de covid al Camp de Tarragona

En una primera fase hi haurà dos punts fixes de recollida de mostres: a l’Hotel Salut de Tarragona i als mòduls exteriors del CAP Sant Pere de Reus

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Aquest dissabte 5 de desembre, el Departament de Salut posa en marxa a Tarragona i a Reus el cribratge intensiu per detectar possibles casos de COVID-19 entre la població a partir de 16 anys.

 

En aquesta primera fase de l’estratègia hi participen, conjuntament, el Departament de Salut amb l’Atenció Primària de l’ICS Camp de Tarragona, amb la col·laboració del Servei de Vigilància Epidemiològica i dels ajuntaments de Tarragona i Reus.

 

A la ciutat de Tarragona els cribratges es realitzaran a l’Hotel Salut ubicat a l’Hotel SB Exprés, situat a la Plaça de les Corts Catalanes, número 4. Els horaris per adreçar-se són el dissabtes i dimecres de 9h a 13.00h i dilluns, dimarts, dijous i divendres de 15.30h a 19.30h. 

 

A la ciutat de Reus el cribratge es realitzarà als mòduls exteriors del CAP Sant Pere, en horari de dissabtes i dimecres de 9h a 13h, i dilluns, dimarts dijous i divendres de 15.30h a 19.30h. 

 

L’estratègia dels cribratges intensius està basada en la intervenció comunitària per poder controlar amb rapidesa la transmissió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió. Les mostres que es realitzaran en aquests dos punts seran Tests d’Antigen Ràpid (TAR) amb mostra nasofaríngica a població asimptomàtica a partir dels 16 anys. S’exclou a la població simptomàtica, a persones identificades com a contactes estrets d’un cas positiu de COVID-19 i a aquelles que se’ls hagi fet alguna prova de diagnòstic de COVID-19 en els darrers tres mesos.

 

En el cas que el resultat sigui negatiu, l’usuari rebrà un missatge de text al mòbil. En el cas que el resultat sigui positiu l’usuari ho sabrà mitjançant una trucada i també es podrà consultar a la plataforma La Meva Salut.

 

Per participar en el cribratge és important dur la targeta sanitària per tal de facilitar els tràmits. Aquest cribratge es realitza sense demanar cita prèvia i, per tant, la ciutadania pot acudir a fer-se la prova en l’horari establert. Des de la Regió Sanitària Camp de Tarragona es convida a la ciutadania a participar en aquestes proves per tal de poder aturar l’extensió del virus i assegurar que les persones infectades no el transmetin a d’altres persones.

 

A més d’aquests punts fixes de cribratge a Tarragona i a Reus, en una propera fase es realitzaran cribratges en punts mòbils a diferents poblacions del territori segons l’evolució de les dades epidemiològiques.