Salou recorda la importància de complir les mesures de protecció contra la COVID-19

L’alcalde Pere Granados ha signat dos bans en els què demana un comportament cívic i responsabilitat individual i col·lectiva

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Carrers de Salou. Imatge d'arxiu

L’Ajuntament de Salou engega una campanya informativa per recordar la importància de seguir complint amb les mesures de protecció social contra contagis de COVID-19, a través de la publicació de dos bans, signats per l’alcalde Pere Granados.

L’alcalde demana als salouencs i salouenques un comportament cívic i responsabilitat individual i col·lectiva, per tal de continuar mantenint un nivell baix de contaminació vírica i donar compliment a les normes i mesures de protecció social dictades per les autoritats sanitàries, “si volem garantir un Salou sa, segur i saludable”.

Un dels bans recorda les mesures que ha de seguir, amb rigorositat, la ciutadania per a un ús responsable de les platges i espais públics, com és la necessitat de mantenir la distància de seguretat d’1,5 metres, entre banyistes; l’ús de mascareta durant els trajectes i en cas de ser en instal·lacions d’ús públic, com, per exemple, els lavabos, les dutxes o les guinguetes; i el rentat de mans amb productes d’higiene, si es toquen materials, estris i elements aliens.

D’altra banda, el segon ban fa referència a les normes que han de complir els establiments de restauració, com bars, restaurants i cafeteries. Entre les mesures esmentades, destaquen la desinfecció de mans abans d’entrar al local; mantenir la distància de seguretat; portar mascareta, excepte en el moment de la consumició; esperar que el personal de l’establiment l’acomodi; respectar els cartells indicadors; així com fer servir monodosis o altres formats, en comptes de dispensadors; i abonar les consumicions, preferiblement, amb mitjans electrònics; entre d’altres qüestions.

Cal dir que en cas que l’establiment tingui zona de ball, aquesta no es pot habilitar per a la seva activitat habitual i només es pot ocupar per a l’activitat de consum, si se situen taules a tal efecte. En absència de taules, no es pot accedir a la zona de ball, i caldrà garantir que no se’n fa ús.

Així mateix, ambdues publicacions insisteixen en el fet què el client / banyista no ha d’accedir a dits espais en cas de trobar-se malament o presentar símptomes de COVID-19.