Dilluns, 24 de juny de 2024
És notícia

Salou encara el final de les obres del Barranc de Barenys

Avatar photo

Està previst que el darrer tram del barranc, que va soterrat, estigui enllestit per Setmana Santa. Divendres mateix es reobrirà el Passeig Miramar

D’esquerra a adreta, Diego Moixó, Pere Granados i Joan Goñalons.

Aquest matí s’ha ofert una roda de premsa amb la presència de l’alcalde de Salou, Pere Granados, el director de l’Àrea de Gestió Territorial de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Diego Moixó i Joan Goñalons, cap de la gerència d’Obres Hidràuliques, d’infraestructures.cat

El motiu és la propera conclusió del darrer tram d’obres del Barranc de Barenys, en la zona més urbana, que comprèn des del pas de les vies del tren fins a la platja. Diego Moixó ha volgut destacar la importància i la dimensió de l’obra que, només en expropiacions ha costat 5M€. El cost total serà de 15M€.

L’obra, ‘llargament reivindicada’, s’està gestionant des de 2008 i ha estat finalment finançada per l’ACA. El Barranc de Barenys, provinent de Reus, desaigua a la platja de Salou, provocant freqüents inundacions i perjudicis al barri de La Salut. L’obra es fa precisament per canalitzar el barranc i evitar les inundacions.

Moixó ha comentat la paradoxa de parlar d’una obra que ha d’evitar inundacions, precisament en temps d’una persistent sequera. Però per a quan torni l’aigua, ha declarat, s’ha d’estar preparat. També ha destacat la complexitat social i tècnica de l’obra, ja que ha calgut enderrocar habitatges i compensar-ne els propietaris.

Joan Gonyalons ha descrit la part més tècnica de l’obra, destacant que el tram soterrat en zona urbana que ha estat construït amb calaixos de formigó armat, tindrà una capacitat de fins a 140 m3/segon i està previst acabar-lo per Setmana Santa, encara que la urbanització no conclourà fins a finals d’any.

El traçat sencer del barranc, incloent-hi la zona de transició i la zona a cel obert, que serà reforçat amb esculleres, es preveu finalitzar-lo el 2024. També han previst adreçar-hi l’emissari d’aigües tractades de Reus, que ara desaigua al mar.

ESPECTACULAR MAGNITUD DE LES OBRES

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha volgut destacar ‘l’espectacular magnitud de les obres’ i s’ha mostrat molt agraït a l’ACA per dur-les a terme. Granados ha fet una mica d’història i ha recordat que el 2009, quan ell entrà al consistori, l’obra preveia 5 sortides diferents a mar. Ell s’hi va negar: ‘allò era trinxar el Passeig Miramar!’– ha recordat.

L’alcalde també ha assegurat que es tracta d’una solució definitiva per les inundacions del barri de La Salut i les platges. L’espai alliberat, afirma Granados, fruit de l’enderrocament de les cases, serà una gran plaça cívica pel barri. Sostenible, verda i amb total accessibilitat.

Finalment, ha anunciat que les obres per tornar a connectar el Passeig Miramar, estan gairebé enllestides i es preveu que es pugui obrir aquest mateix divendres.

Els obrers, acabant d’enllestir el tram afectat del Passeig Miramar

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Igualada unirà tota la ciutat de sud a nord amb un carril bici

Notícia següent

Sandra Ramos: “Tarragona pateix una situació de deixadesa mai vista”

Notícies relacionades