Dimarts, 16 d'abril de 2024
És notícia

Pere Granados presenta el programa electoral de Sumem per Salou / PSC

Avatar photo

Granados ha presentat un programa avalat pels assoliments del darrer mandat i on la sostenibilitat i el benestar de salouenques i salouencs en constitueixen els principals eixos.

Aquest matí el candidat de Sumem per Salou / PSC, Pere Granados, acompanyat de Yeray Moreno i Júlia Gómez, ha presentat el programa electoral de cara als pròxims comicis del 28 de maig.

Granados ha definit el programa com a ‘magnífic’ i l’ha definit com ‘el veritable programa que necessita el municipi’. L’actual batlle salouenc ha assegurat que cap dels punts del seu programa és fum i que tot el que anuncien ho pensen complir.

BALANÇ DE MANDAT

Granados ha volgut, abans de desgranar els diferents apartats del programa, fer un balanç del mandat que ara deixem enrere, explicant que, malgrat les dificultats ocasionades per la pandèmia, Salou ha pogut aconseguir els reptes històrics que s’havia proposat com a municipi des de la seva emancipació.

Salou ha iniciat la seva transformació amb l’inici d’obres com el Barranc de Barenys, l’aixecament de la via del tren que passava pel mig del teixit urbà, la nova estació intermodal que connectarà Salou amb Europa, l’acabament del Camí de Ronda

Finalment, Granados ha volgut destacar que Salou és el municipi de Catalunya que rebrà més dotació econòmica dels fons Next Generation de la Unió Europea.

PROPOSTES DE FUTUR

Pere Granados ha assegurat que tenen molts bons auguris de cara als resultats a les pròximes eleccions, però ha promès que treballaran de valent per tal que aquests bons resultats es confirmin. Granados ha assegurat que la seva candidatura pretén fer de Salou un municipi modern i sostenible, per a aconseguir la millora de la qualitat de vida dels seus habitants.

El candidat vol que Salou passi de ser un lloc turístic de primer ordre a un municipi turístic d’excel·lència, ja que -assegura- a millor funcionament de l’economia, millor benestar social.

Quant a EQUIPAMENTS, l’Eix Cívic serà el veritable projecte vertebrador, amb un 86% d’espai públic, ha destacat davant ‘la demagògia’ d’alguns partits opositors, i moltes zones verdes. També ha parlat del trasllat del Jutjat de Pau, d’una nova Comissaria de policia local, compartida amb els Mossos, de l’ampliació de la Llar d’Infants i d’una nova escola a Cap Salou.

En INFRAESTRUCTURES DE MOBILITAT, ha destacat el complex multimodal de transport centrat en la nova estació, on confluiran l’ample ibèric, l’ample europeu, el tramvia i els busos, destacant els 2 km de noves vies que uniran Salou amb el corredor mediterrani. També ha anunciat nous carrils bici i nous aparcaments dissuasius, com el del carrer Carles Buïgas que comptarà amb diverses plantes i amb serveis.

En GESTIÓ I MILLORA DE SERVEIS ha parlat de ‘micropolítiques’ que milloren la vida dels ciutadans, com una Brigada d’Intervenció Ràpida (per petits arranjaments urbanístics), millora de la neteja, renaturalització urbana, amb 11 places que es faran més verdes amb fons europeus, la 2a fase del carrer Carles Buïgas, les reformes integrals de Cap Salou i el barri de la Salut o un nou parc a la llera del Barranc de Barenys.

La SOSTENIBILITAT és molt present al programa de Granados amb la protecció integral de les platges i el litoral, el Pla Estratègic de Mobilitat Sostenible o l’avanç en energies sostenibles en tots els espais municipals.

L’ECONOMIA I EL CONEIXEMENT es potenciaran amb la creació d’un Centre de Desenvolupament d’Alt Rendiment Tecnològic que atraurà talent i retindrà el que ja hi ha, i la creació d’una Càtedra de Turisme amb la URV.

Quant a TURISME, el repte més gran seguirà sent la desestacionalització cercant nous mercats, nous segments de turistes i nous productes turístics, com el turisme esportiu, el cicloturisme, el turisme basat en la gastronomia i el patrimoni, etc.

D’ESPORTS n’ha destacat el nou Complex Esportiu Municipal (que inclourà dos camps de futbol), una nova piscina o el cobriment de les pistes esportives de les escoles, aquestes inversions són també bàsiques per a la consolidació del turisme esportiu.

PREGUNTES DELS PERIODISTES

En conversa amb els periodistes, Granados ha anunciat que crearan habitatge tant social com de protecció oficial, i una línia d’habitatge assequible especialment pensada pel jovent. L’eix Cívic serà un dels punts on més habitatge social pensen promoure.

Quant a seguretat, ha anunciat una pròxima reunió amb el conseller d’Interior del Govern, Joan Ignasi Elena, on -ha assegurat- serà ‘molt bel·ligerant’ amb la demanda de més efectius de Mossos al municipi.

 

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Arriba a Figueres la 9a edició de la Fira per a la gent gran

Notícia següent

Figueres líder en reducció d’atur a les seves comarques gironines

Notícies relacionades