L’Ajuntament de Salou col·labora amb Creu Roja en la campanya de sensibilització de la COVID-19

Està adreçada als joves en espais d’oci

L’Ajuntament de Salou col·labora amb Creu Roja en la nova campanya de sensibilització sobre la COVID-19, adreçada, específicament, al jovent, en espais d’oci. Es tracta d’una petició de Presidència de la Generalitat de Catalunya, que es realitza en un total de 34 municipis del territori català, entre els què es troba Salou.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és prevenir els brots de la pandèmia de la COVID-19 que poden provocar alguns joves com a agents transmissors asimptomàtics per l’ús inadequat de les mesures de prevenció, sobretot, en espais d’oci nocturn.

Per tant, la prevenció es durà a terme a través de la informació i conscienciació dels joves relatives a l’impacte en la salut individual i comunitària que suposa la transmissió del coronavirus, fent especial incidència en les conductes de risc que adopten en els espais d’oci; i a la utilització incorrecta de la mascareta i/o d’altres mesures de prevenció, com, per exemple, la distància social o el fet de no compartir estris ni elements de consum.

En el cas de Salou, un total de 10 agents de salut i 5 persones voluntàries del cos de Creu Roja Joventut, dividits en 5 grups informatius, aniran a la nit a les zones d’oci nocturn.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assegurat que “hem de posar a l’abast del col·lectiu jove totes les eines d’informació i conscienciació per tal que conegui els riscos existents provocats per la COVID-19, i que actuï amb responsabilitat, vetllant per la seva salut i la del seu entorn”.

Per la seva banda, el regidor de Participació Ciutadana, Hèctor Maiquez, ha agraït la predisposició del cos de voluntariat i dels agents que els acompanyen, “ja que realitzen una tasca fonamental per a la protecció de la salut i la seguretat de les persones”.

Avui divendres, s’ha dut a terme la formació específica a les persones participants, per tal de realitzar, amb eficàcia, la seva missió. L’acció s’iniciarà demà dissabte, 15 d’agost, i es durà a terme fins al 15 de setembre, de dimecres a diumenge, en els següents horaris: dimecres, de 20 h a 00 h; dijous, de 20 h a 01 h; divendres i dissabte, de 20 h a 02 h; i diumenge, de 20 h a 01 h.