L’Ajuntament de Salou aprova el Pla d’Integritat i mesures antifrau

L’alcalde Pere Granados posa en valor l’excel·lència i la transparència de la gestió dels recursos i béns públics

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Ajuntament de Salou. Imatge pròpia

El ple de Salou ha aprovat, avui dimecres, en sessió ordinària, via telemàtica, el Pla d’Integritat i mesures antifrau de l’Ajuntament, que contempla la creació del comitè d’ètica de l’Ajuntament; l’adopció d’un codi ètic i de conducta; i la creació d’una bústia ètica, com a canal de denúncies. Així mateix, el plenari ha donat llum verda a una declaració de la institució de lluita contra el frau, basada en la proposta de declaració de la Unió Europea.

L’alcalde Pere Granados considera que, com a servidors públics, és necessari vetllar per l’excel·lència i, per aquest motiu, cal comptar amb els principals marcs d’integritat.

La bona gestió de Salou ha merescut l’atorgament de 6 milions d’euros dels Fons Next Generation, pels projectes de transformació en un municipi sostenible i intel·ligent. Recordem que el primer projecte és el de remodelació verd/blau de parcs i places. El segon eix és la millora de l’eficiència energètica. El tercer, és la transició digital, un pla emmarcat en el Salou Smart Turístic. I el quart i darrer, és la competitivitat turística.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Generals, Jesús Barragán, ha argumentat que “aquest Pla d’Integritat pretén augmentar la transparència i el bon govern”; i “que reforça la tendència cap a Administracions públiques més transparents, obertes i col·laboratives”, un camí que “ja venim treballant, des de fa temps, en aquest Govern”. Ha dit, a més, que “s’aproven unes mesures antifrau”, i “es faran accions de difusió interna de revisió del pla, perquè és de coneixement obligatori i afecta tothom que participa de la institució”.

El Pla de d’Integritat ve donat d’acord amb una ordre del Ministerio de Hacienda y Función Pública i és obligatori aprovar-lo per entitats decisòries o executores del pla de recuperació, transformació y resiliència.

Tots aquests punts de l’ordre del dia han comptat amb els vots favorables de SUMEM PER SALOU i PSC; i les abstencions dels grups de l’oposició, ERC, C’s i PP.

Altres punts

Pel que fa a assumptes d’Hisenda i Gestió Econòmica, s’ha donat compte de l’informe d’auditoria dels comptes anuals del Patronat Municipal de Turisme, per a l’exercici 2020; i de l’informe d’auditoria dels comptes anuals del Consorci Centre Recreatiu i Turístic de Vila-seca i Salou, per a l’exercici 2020.

En relació als assumptes de serveis a les persones, dinamització econòmica i ocupació, s’ha aprovat, amb unanimitat, el protocol d’actuació davant les violències sexuals als espais públics.

Així mateix, s’ha aprovat, de forma unànime, la modificació del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Salou i les colles i entitats festives del municipi.

D’altra banda, ha passat per plenari la moció presentada pel grup municipal d’ERC en defensa del cànon de residus a Catalunya, que no ha estat aprovada; i ha rebut 16 vots contraris de SUMEM PER SALOU, PSC, C’s i PP, i 4 vots a favor d’ERC.