La Caixa tancarà les seves sucursals a La Pineda i al carrer Carles Buïgas de Salou aquest setembre

S'integraran en oficines properes més grans, tot i que hi quedarà un caixer operatiu

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La Caixa tancarà les seves oficines a La Pineda i al carrer Carles Buïgas de Salou aquest mes de setembre. Aquestes dues sucursals s’integraran en oficines properes més grans. Concretament, la de La Pineda s’integrarà a l’oficina situada al Parc de la Riera de Vila-seca, mentre que els clients de la del carrer Carles Buïgas hauran de fer les seves gestions a l’oficina del Passeig Miramar del mateix municipi.

Els treballadors de les dues oficines afectades per aquesta decisió també seran traslladats a l’oficina integradora, de forma que els clients no perdran els seus gestors de referència. Cal destacar que, tot i el tancament de les oficines físiques, tant a Carles Buïgas com a La Pineda hi quedarà un caixer operatiu. Es tracta de caixers que permeten fer quasi la totalitat de les operatives d’una oficina.

Segons han confirmat fonts de l’entitat bancària, aquesta integració es deu a l’estratègia de CaixaBank d’estar a prop dels clients i apostar per oficines més grans, que permeten disposar d’especialistes i oferir un millor servei d’assessorament als clients. En el cas de les oficines de La Pineda i Carles Buïgas són oficines molt petites de només 2 empleats, fet que no permet l’especialització.

Els nous comportaments dels clients, que s’estan traslladant cada cop més a fer les seves gestions a través dels canals digitals, han provocat aquesta nova estratègia de Caixabank. I és que cal destacar que només un 5% de les operacions es fan físicament a les oficines, mentre un 24% es fan a través d’Internet i un 33% de l’aplicació per a telèfons mòbils. Tot i això, des de La Caixa asseguren que els clients valoren positivament les oficines quan es busca un servei de valor afegit com l’assessorament sobre inversió o informació sobre préstecs, per exemple.

Els usuaris afectats pel tancament de les sucursals de La Pineda i Carles Buïgas ja estan rebent una carta als seus domicilis informant-los de la situació i comunicant-los la nova oficina a la qual seran reubicats a partir del 13 de setembre. A través de les xarxes socials, alguns d’ells s’han queixat de la decisió de La Caixa i han lamentat que això és un impediment per a les persones que no s’hi poden desplaçar amb facilitat.