La Biblioteca de Salou posa en marxa un conjunt d’activitats d’investigació virtuals

Des de les xarxes socials de la Biblioteca es podrà participar d'un recorregut al llarg de la història per conèixer un total de 8 invents i els seus inventors

Pla de la Biblioteca de Salou. Foto CEDIDA

La Biblioteca Pública Municipal de Salou posa en marxa, aquesta propera setmana, la iniciativa “Història (i històries) dels invents”, un conjunt d’activitats d’investigació virtuals, que permetrà a petits i grans, redescobrir alguns dels invents que han fet història, des de la prehistòria fins a l’era digital, passant per l’Edat Mitjana, la revolució científica i industrial, i la societat de consum, però també refer-los i imaginar-ne de nous.

Així, cada dia, de dilluns a divendres, durant els mesos de juliol i agost, la Biblioteca proposarà una activitat diferent relacionada amb un invent, com puzles, cerca de paraules amagades i pífies, manualitats i tallers diversos, que permetrà a tothom que hi vulgui participar conèixer alguns invents que han fet història, de molt coneguts i de no tan coneguts, i les històries del seu inventor i del seu context; fins a assolir un total de 8 invents, l’última setmana d’agost.

El regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, assenyala que “el nostre objectiu és apropar els infants a la ciència i la tecnologia, i fomentar la seva imaginació i creativitat, amb activitats lúdico educatives, que els permetran endinsar-se en el món dels invents, d’una forma d’allò més divertida”.

Cal dir que, durant aquesta setmana, del 29 d’agost al 3 de juliol, per començar a avançar la iniciativa, la Biblioteca de Salou està publicant a les seves xarxes socials un test de preguntes, tipus trivial, sobre invents i inventors. D’aquesta manera, es pretén crear un interès pel tema i posar a prova què sabem dels invents que ens han canviat la manera de viure. Per participar-hi només cal resoldre els reptes que es proposen cada dia i fer-los arribar a la Biblioteca per correu electrònic, [email protected] Tanmateix, petits i grans podran incorporar-s’hi, en qualsevol moment, durant l’estiu.

Totes les activitats es difondran a través de les xarxes socials de la Biblioteca. Els seus perfils són els següents: a Facebook, @bibliotecadesalou; a Twitter, @bibliosalou; i a Instagram, @bibliosalou