Julia Gómez: “Volem que els nens puguin gaudir del Nadal i de les vacances de la millor manera possible”

Parlem amb Julia Gómez i Xavier Montalà, regidors d'Infància i Serveis Culturals a l'Ajuntament de Salou respectivament

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Els regidors Julia Gómez i Xavier Montalà. Foto: Julio Collado

Com es presenta aquest Nadal?

JULIA: Amb un munt d’activitats que hem preparat des de l’Ajuntament de Salou amb moltíssima il·lusió i amb moltes ganes que els nens i les nenes i en general tots els ciutadans s’ho passin d’allò més bé.

Hi haurà alguna novetat important?

XAVIER: Aquest any hi ha tres grans novetats. La Festa de Cap d’Any la canviem d’ubicació i la farem al Pavelló Central amb un caràcter solidari. Costarà un euro i serà per l’Associació Aiguamarina, que es dedica als nens amb autisme. Després també ficarem una bústia a la Torre Vella perquè els nens puguin anar a entregar les seves cartes. Per això, al final del programa de mà hi ha una carta retallable perquè els nens l’omplin i la puguin anar a tirar allà a partir del 27 de desembre. Per últim, el concert de la JONC que es feia tradicionalment serà gratuït aquest any amb la condició que es porti una joguina dins la campanya “Cap nen sense joguina”.

Quins actes són els més importants?

JULIA: Des de la regidoria d’Infància ja vam començar la setmana passada amb diferents tallers a l’Espai d’Infància i aquesta setmana continuen les activitats, però crec que el més important és la desfilada del Pare Noel el dia 24 de desembre. Després també tenim l’arribada dels Reis el dia 5 de gener, que és l’acte més esperat pels nens.

A més, s’ha de destacar el Parc de Nadal, que també és una activitat molt esperada pels nens perquè és un espai dedicat íntegrament a ells. Estarà obert del 27 de desembre fins al 5 de gener i estàrà preparat amb totes les diversions possibles perquè volem que els nens puguin gaudir del Nadal i de les vacances de la millor manera possible. D’altra banda, el dia 25 de desembre també fer cagar el tió a la Masia Catalana i els nens venen i tenim uns regals per ells. Són les activitats més tradicionals i les que més esperen els nens.

Com serà l’arribada del Pare Noel?

JULIA: Sortirà del Teatre Auditori de Salou, va per diferents carrers del municipi tirant caramels i després, al Centre Cívic, fem l’entrega de regals a aquelles famílies que vulguin que el Pare Noel entregui els regals als seus nens.

I la dels Reis Mags?

XAVIER: Els Reis arribaran en barca com cada any i tots els nens els estaran esperant al port. Pujaran a la carrossa, se’ls donarà la benvinguda i aniran cap a la Torre Vella. És el segon any que farem l’acte allà on es repartiran els regals als nens.

Per acabar, un desig per Nadal?

JULIA: El meu desig sempre és el mateix: salut. Penso que en aquesta vida si tens salut, ho tens tot. Després hi ha més coses que ho complementen com la pau o l’amor, però per mi el més important és la salut.

XAVIER: Salut, companyia i solidaritat.