Els blocs de formigó, una de les mesures escollides per reforçar la seguretat

Calafell, Tarragona o Reus són alguns dels municipis que han posat en marxa aquestes mesures

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Els atemptats de Barcelona i Cambrils han marcat un abans i un després en el sentiment de seguretat a la ciutadania. Arran d’això, alguns ajuntaments han decidit reforçar les mesures seves mesures per assegurar la ciutadania, els blocs de formigó situats a passejos i indrets característics dels municipis són de les mesures més visuals.

Per exemple, al passeig Prim del Reus s’han ficat aquestes pilones per reforçar la seguretat. Altres zones importants, com és el cas de la Rambla Nova a Tarragona han apostat per ficar-ho entre les interseccions dels carrers, avui en aquest espai es pot veure com el Mercadet de la Rambla es veu reforçat per uns blocs de formigó blaus.

Altres municipis, com la ciutat de Lleida, han decidit posar noves jardineres al voltant del seu eix comercial, ocasionant petits canvis a les zones de càrrega i descàrrega d’algunes

botigues d’aquest centre. Cal recordar que aquestes mesures són de competència municipal, són les administracions municipals (en les seves juntes de seguretat) qui finalment decideixen apostar per aquestes accions per assegurar els municipis.

Tal com ha informat el 3/24, el Departament d’Interior nega que aquesta sigui una solució definitiva que es pugui generalitzar a la resta per combatre la sensació d’inseguretat.