El personal de pisos i bugaderia dels hotels de PortAventura s’haurà de regir pel conveni d’hostaleria

Un jutjat social de Tarragona admet la demanda de la UGT contra l’empresa Acciona Multiservicios

El jutjat social número 1 de Tarragona ha sentenciat que el personal del servei de pisos i bugaderia de l’empresa Acciona Multiservicios per als hotels de PortAventura s’hauran de regir pel conveni col·lectiu de la Indústria d’Hostaleria i Turisme de Catalunya 2014-2016. El jutge ha donat la raó al sindicat UGT, que el juny del 2016 va interposar una demanda contra l’empresa que gestiona el servei als establiments hotelers del parc temàtic. En un comunicat, el sindicat ha mostrat la seva satisfacció per la resolució judicial, que afecta uns 200 treballadors, i l’ha definit com “un nou cop contra l’explotació laboral de les empreses multiserveis”.

A finals de gener del 2013, la plantilla ja es va mobilitzar després que passessin a formar part d’una subcontracta, l’empresa multiserveis Constant. Després de diverses negociacions, PortAventura va reconèixer als treballadors subrogats els mateixos drets de què gaudien abans. Segons el sindicat, Constant “no respectava les condicions laborals” i pagava als treballadors eventuals “400 euros menys que el personal subrogat”.

El maig del 2015, l’empresa Acciona Multiservicios va substituir Constant, subrogant-ne l’activitat a PortAventura. La UGT venia denunciant la diferència salarial que també es produïa amb la nova empresa. Finalment, el jutge ha donat la raó al sindicat i obliga l’empresa a aplicar el conveni d’hostaleria per a l’activitat de pisos i bugaderia dels hotels de PortAventura.