Creu Roja recull 145 kg de residus a les platges de Salou i el Vendrell

En total s’han recollit prop de 80 kg de residus a la costa de Salou i més de 65 kg a la platja de Coma-ruga

La Creu Roja ha dut a terme aquest cap de setmana dues accions de neteja de platges i fons marí a les localitats de Salou i el Vendrell, coincidit amb el Dia Mundial del Medi Ambient. L’activitat ha comptat amb la participació de 112 persones voluntàries, que han realitzat la batuda a la Platja Llarga, la Platja de Ponent i la Platja de Llevant de Salou i la platja de Coma-ruga del Vendrell.

Tot i que estava prevista la neteja de fons marí per part de diversos voluntaris, a Salou finalment no es va poder fer a causa del mal estat de la mar. No obstant, l’acció es realitzarà, juntament amb els voluntaris de Tarraco Diving Center i el Club Nàutic de Salou en una nova data, encara sense definir. Al Vendrell el temps va permetre desenvolupar tota l’activitat amb normalitat.

L’entitat ha comptat amb la col·laboració de diverses associacions, així com amb el suport dels respectius consistoris. Al voluntariat de Creu Roja s’hi han sumat voluntàries de l’associació Anem a Caminar, del Grup de Dones de Salou, del Club Natació Salou i del Salou Triatló Costa Daurada a Salou, i de l’associació Oceànicos, del Club Nàutic de Coma-ruga i de l’empresa Anèl·lides al Vendrell, la qual va realitzar un taller a de sensibilització mediambiental als participants.

En total s’han recollit prop de 145 kg de residus: 78 kg a Salou (39 kg de plàstics i envasos, 8,5 kg de paper, 23 kg de rebuig i 7,5 kg de vidre) i 65,5 kg al Vendrell (22 kg de plàstics i envasos, 22,5 kg de fracció resta i 21 kg de Xanthium, una planta invasora que s’ha estès pel nostre litoral), que han estat dipositats a les corresponents deixalleries municipals pel voluntariat.