Dimarts, 19 de març de 2024
És notícia

Carles Miró-Ivan Matavacas (Porsche) guanyen per segona vegada el Rally Catalunya Històric

Avatar photo

Juan Pedro García-Sergi Giralt i Josep Maria Bardolet-Carles Jiménez completen el podi

L’equip format per Carles Miró i Ivan Matavacas (Porsche 911 SC) ha aconseguit la victòria en el 5è Rally Catalunya Històric. La prova, de dos dies de competició, ha tingut Salou com a epicentre i les carreteres de l’interior de les comarques de Tarragona com a itinerari. Aquesta és la segona vegada que aquest equip osonenc resulta vencedor, després de la victòria obtinguda en la primera edició, el 2017. El 5è Rally Catalunya Històric ha estat organitzat pel RACC, en col·laboració amb el Patronat Municipal de Turisme de Salou i ha puntuat per al Campionat de Catalunya.
El lliurament de trofeus va tenir lloc ahir dissabte al vespre de la mà del president del president del RACC, Josep Mateu; de l’alcalde de Salou i president del Patronat de Turisme de la localitat, Pere Granados; i del director general del RACC, Xavier Pérez.

Distribuïts en tres categories, 81 equips van prendre la sortida el passat divendres des del Passeig Jaume I de Salou, un excel·lent punt de trobada per a la competició esportiva de motor, atès que és el mateix lloc que acull el RallyRACC del campionat del món. Durant la prova, els equips han superat els 12 trams de la competició recorrent 489,55 km, dels quals 147,40 km han estat de regularitat.

Els quatre trams del ral·li que es van celebrar divendres, l’últim d’ells de nit, van anticipar com podria evolucionar la prova, amb el duet Mia Bardolet-Carles Jiménez (Seat 1400B) arribant a Salou com a líders en Regularitat Sport, però només 6 dècimes per davant de Carles Miró-Ivan Matavacas (Porsche 911 SC). Pel que fa a la categoria Regularitat Súper Sport, la primera posició l’ocupaven amb cert marge Xavier Domingo-Jordi Ibarra (BMW M3) que superaven a José Luis Moreno-Isidre Noguera (BMW 320i), els guanyadors finals d’aquesta modalitat.

Al vespre de divendres, les condicions de les carreteres van ser variades. En uns trams la pista era seca, però en d’altres els vehicles hi van trobar clapes d’humitat que feien que l’asfalt rellisqués o, fins i tot, van afrontar estones de boira en bona part del tram de L’Albiol.

El dissabte, amb vuit trams per davant, es posava en evidència la forta igualtat entre els millors equips de la regularitat. Les carreteres es trobaven en bon estat, la qual cosa va permetre que els tàndems pilot-copilot espremessin al màxim les seves qualitats de conducció i navegació. En els llocs alts de la classificació les alternances van ser constants durant el segon dia de competició. El ral·li va arribar a les dues darreres especials amb dos equips amb les màximes possibilitats de victòria: Carles Miró-Ivan Matavacas (Porsche 911 SC) i Josep Maria Bardolet-Carles Jiménez (Seat 1400-B), els mateixos que lideraven la classificació el dia anterior.

Finalment, Carles Miró-Ivan Matavacas (Porsche 911 SC) van aconseguir vèncer in extremis, però la sorpresa va saltar en el segon lloc, ja que Juan Pedro García-Sergi Giralt (Autobianchi A-112 Abarth) va aconseguir desbancar, per dues dècimes,  Josep Maria Bardolet-Carles Jiménez (Seat 1400-B), que es van conformar amb una tercera posició que, malgrat tot, posa en evidència la seva qualitat i esperit de lluita.

Històricament, les primeres posicions del Rally Catalunya Històric han estat ocupades en bona part per aquests tres equips, que ja són habituals en la prova del RACC. Miró i Matavacas van guanyar la primera edició, celebrada el 2017, i en la resta de proves van obtenir un quart i dos cinquens llocs. Per la seva banda, García i Giralt van aconseguir la segona plaça en la passada edició (2020). Si bé és cert que en aquesta última edició Mia Bardolet s’ha estrenat en el podi, el seu copilot, Carles Jiménez, ja acumula dues victòries amb altres pilots.

La quarta posició va ser per a Lluís Pallí-Guillem Buscarons amb el seu petit Innocenti Mini Cooper i la cinquena plaça per a Jordi Fanlo-Joan Jordán (Porsche 911 SC), just per davant de l’equip femení, habitual també al Rally Catalunya Històric, que componen Tere Armadans-Anna Vives (Porsche 911 Carrera 3.2), sisenes en un ral·li en què sumen ja cinc resultats entre els sis millors.

En la categoria Regularitat Súper Sport, una vegada retirats per avaria Domingo-Ibarra (BMW), líders del divendres, el triomf va anar a parar a mans de José Luis Moreno-Isidre Noguera (BMW 320i), sense rivals en el seu camí cap al lloc més alt de la classificació en aquesta modalitat. La categoria Legend FCA, que no és competitiva, només és d’exhibició, va aportar també un bon grapat de cotxes de competició de gran valor històric.

El RACC i el Patronat Municipal de Turisme de Salou han posat en solfa una gran prova de regularitat. A nivell organitzatiu el ral·li, que ha comptat amb totes les mesures de seguretat i de prevenció enfront de la COVID-19, ha satisfet tothom i les carreteres s’han mostrat perfectes per a la regularitat com ja ho són per a la velocitat del mundial WRC.