ARONS reivindica la necessitat d’ampliar els horaris de la restauració i l’oci nocturn

Membres de la junta directiva de l’entitat s’han reunit amb els dos representants d’ERC per abordar els principals problemes que travessa l’hostaleria de Salou

L’Associació de Restauració i Oci Nocturn de Salou (ARONS) continua amb la seva lluita per aconseguir una modificació de les restriccions anticovid per tal que s’ampliïn els horaris d’obertura de bars, restaurants i discoteques. En una reunió mantinguda aquest divendres amb la senadora Laura Castel i el diputat al Parlament Carles Castillo, membres de la junta directiva de l’entitat han exposat els principals problemes i reivindicacions que tenen els seus sectors.

La trobada, emmarcada dins de la visita dels dos parlamentaris d’Esquerra Republicana a la capital de la Costa Daurada, ha servit per abordar les grans necessitats de la restauració i l’oci nocturn de Salou en l’actual context. ARONS, que representa prop d’un centenar d’empreses, ha exposat la necessitat de relaxar els límits horaris per poder recuperar així la rendibilitat dels negocis. En aquest sentit, també ha posat de relleu la importància de reobrir l’oci nocturn, amb totes les mesures de seguretat, i ajudar així a combatre les festes il·legals i els ‘botellons’ en aquesta recta final de temporada.

Així mateix, els directius de l’associació han defensat els sectors de la restauració i l’oci nocturn com un dels grans atractius de Salou i han criticat que les restriccions imposades per la Generalitat suposen un greuge comparatiu respecte a les mesures aplicades a altres comunitats i països. Tot plegat, argumenten, implica restar competitivitat al municipi com a destinació turística.

Per últim, els representants de la restauració i l’oci nocturn salouenc han expressat als dos parlamentaris republicans la importància d’impulsar més ajudes directes a les empreses que serveixin per compensar les pèrdues que han ocasionat les mesures anticovid i que permetin la supervivència d’uns sectors molt castigats per la crisi provocada per la pandèmia.

Eduardo Abenójar, president d’ARONS, ha valorat positivament la reunió i considera que «és de vital importància que la nostra veu arribi a totes les instàncies possibles. Hem passat un estiu molt difícil, les nostres empreses estan al límit. Els polítics s’han de moure perquè tot aquest teixit que hem construït al llarg de tants anys no desaparegui ara de cop i volta».

Què es ARONS?

L’Associació de Restauració i Oci Nocturn de Salou (ARONS) neix el 2021 com una nova eina per donar suport i defensar les empreses locals després de la greu crisi que la pandèmia ha ocasionat en el sector. ARONS aglutina més del 70% dels locals de restauració i oci nocturn de Salou, amb més de 50 restaurants, una vintena de bars i 14 discoteques associats des de la seva creació. Tots ells donen feina a unes 1.200 persones de manera directa, la qual cosa converteix les reivindicacions de l’entitat en una lluita vital per al teixit econòmic local.