Dijous, 18 de juliol de 2024
És notícia

Salou tindrà una platja naturista i una platja per a gossos l’estiu vinent

Avatar photo

Cada tercer dissabte del mes de setembre, se celebra el Dia Mundial de les Platges, una jornada dedicada a la conservació dels espais marins i el medi ambient. Aquest any, l’Ajuntament de Salou aprofita aquesta efemèride per anunciar el seu compromís amb l’accessibilitat universal i la inclusió i la diversitat a les seves platges, convertint aquesta bellesa costanera en un espai que sigui accessible per a tothom, residents i visitants.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, celebra el Dia Mundial de les Platges, recordant que es tracta d’un “valuós patrimoni que, entre tots i totes, hem de preservar” i fer que siguin espais de gaudi, de trobada, acollida, proximitat i convivència. Granados diu que Salou renova el seu compromís perquè les platges siguin accessibles, inclusives i sostenibles. Que siguin, en definitiva, platges per a tothom.

 

Platja amiga dels animals: un espai de companyia

L’objectiu de l’Ajuntament de Salou és redefinir el model de platja actual, en la línia del turisme responsable, sostenible i respectuós. Entre els projectes destacats es troba la zona de bany amb les mascotes. A partir de la temporada vinent, s’habilitarà, a la Platja de Ponent, una àrea de 1217,21 m², on els animals de companyia podran gaudir de l’aigua (sempre) acompanyats dels seus amos. Les mascotes hauran d’anar lligades i els seus amos hauran d’adoptar les precaucions necessàries a fi evitar molèsties a la resta d’usuaris i banyistes.

Aquesta iniciativa té com a objectiu no només satisfer les necessitats dels amants de les mascotes, sinó també garantir la convivència pacífica amb els altres usuaris de la platja, amb l’estricta normativa ISO 13-009-2016 com a guia.

platja-salou

 

Platja naturista: model de convivència

Un altre projecte que pren forma és la creació d’una platja naturista a la Platja dels Enlliscalls, on tant els que opten pel tèxtil com pel naturisme podran conviure harmoniosament en un espai de 1603 m² amb capacitat per a uns 190 usuaris. L’objectiu és, essencialment, fomentar la tolerància i el respecte mutu entre els banyistes que practiquen el nudisme i els que no, en una zona que s’estén per més de 130 metres de longitud.

 

‘La mar d’iguals’: accessibilitat universal

D’altra banda, en col·laboració, diversos departaments municipals de l’Ajuntament de Salou està posant en marxa una prova pilot que coincideix amb el Dia Mundial de les Platges. A la Platja de Llevant, a prop de la plaça de les Comunitats Autònomes, s’ha habilitat un espai de 40 m² pensat i projectat per a persones amb mobilitat reduïda física o visual, TEA o altres discapacitats. En aquest espai es compta amb la presència de pictogrames i simbologia per facilitar-ne l’ús i la comprensió per part d’aquelles persones que el seu ús és molt més còmode.

Amb la campanya ‘La Mar d’Iguals’, l’Ajuntament de Salou, que treballa per a una accessibilitat universal, subratlla la seva determinació perquè ningú sigui exclòs de gaudir de la platja. Aquest espai inclusiu i divers, actiu i segur ofereix ombra i una àrea delimitada dins l’aigua, i els usuaris – que hi podran accedir amb cadires amfíbies –comptaran amb la col·laboració de monitors i servei d’assistència. Aquest servei només estarà disponible quan onegi la bandera verda, garantint les condicions òptimes de seguretat per a la seva utilització.

L’Ajuntament de Salou reitera el seu compromís amb la sostenibilitat i la inclusió, posant a la disposició dels residents i visitants espais de platja que satisfacin la diversitat de necessitats i preferències. A més, està treballant en col·laboració amb organitzacions locals i experts per millorar encara més les seves iniciatives d’accessibilitat universal i inclusió en les temporades vinents d’estiu.

En aquest Dia Mundial de les Platges, Salou fa un pas ferm cap a un futur on tothom pugui gaudir de les seves magnífiques platges, fomentant la conservació del medi ambient i la igualtat d’oportunitats per a tots els ciutadans i visitants.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

eleven + 7 =

Notícia anterior

Fitch referma el ràting de Creand Crèdit Andorrà a ‘BBB-‘ i destaca el lideratge nacional reforçat per la rendibilitat del creixement internacional

Notícia següent

Salou abraça la mobilitat sostenible per ser més amable amb els vianants

Notícies relacionades