Salou rep la bandera ‘Q de qualitat turística’, que reconeix la bona gestió i els serveis de les platges de Llevant i de Ponent

L'alcalde de Salou i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, ha recollit la certificació de l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE)

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Salou i president del Patronat de Turisme, Pere Granados, ha recollit, aquest migdia, de la mà de la ministra de d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, les Banderes “Q de Qualitat Turística” de les platges de Llevant i de Ponent, que atorga l’ICTE (Institut per la Qualitat Turística Espanyola). Es tracta de la XIII edició del lliurament de les banderes Q de Qualitat.

Amb aquesta certificació es reconeix que Salou ha fet una aposta decidida per la qualitat i la seguretat de les seves platges.

Segons l’alcalde de Salou, “la qualitat és un element de gestió important, ja que ordena i garanteix als usuaris que s’estan fent les coses bé i se’ls hi assegura”. Afegia que és una forma de donar-los confiança, seguretat i tranquil·litat.

La Bandera “Q de Qualitat Turística” té com a objectiu reconèixer tots aquells ajuntaments que han fet una aposta decidida per la qualitat a les seves platges i ports esportius. Es tracta d’una celebració amb la què, també, es vol subratllar la importància de la qualitat certificada, com a eina indispensable per afrontar els reptes que té per davant el turisme.

Salou i la seva aposta per la qualitat


Des de l’any 2008, el Patronat de Turisme de Salou tutela la gestió de la certificació de qualitat turística “Q de Qualitat Turística”, per a les platges de Llevant i de Ponent del municipi.

La “Q de Qualitat Turística” certifica la gestió i la qualitat dels serveis que es donen a les platges: seguretat, salvament i socorrisme, activitats nàutiques, establiments d’oci, neteja, manteniment; així com també de l’aigua i la sorra.

Des de la regidoria de Platges: Qualitat i Pla d’Usos de l’Ajuntament de Salou, es gestiona la ISO 14.001:2011, que està implantada en totes les nou platges i cales del municipi. I, també, la Bandera Blava, que reconeix les platges de Llevant i dels Capellans.

Cal dir que, segons les dades extretes de les enquestes realitzades pel Patronat de Turisme de Salou, durant l’any 2019, més del 80% de la mostra valora, de forma important, l’obtenció de la “Q de Qualitat Turística”.