Salou posa en valor el patrimoni històric, recuperant i protegint estructures de defensa de la seva costa

Es vol generar un nou producte turístic mitjançant una ruta integrada al Camí de Ronda, amb l’objectiu de donar a conèixer a la població i als visitants els vestigis d’unes estructures de defensa de la Guerra Civil, de gran interès per la seva singularitat i valor

L’alcalde ha explicat que “la nostra voluntat és treballar perquè els veïns i les veïnes del municipi coneguin millor aquesta part del nostre patrimoni històric que s’amaga al Cap Salou; concretament, vestigis de la Guerra Civil del bandol republicà, ja que tenim construccions molt importants i singulars, diferents de la resta de construccions que hi ha al litoral català”.

Estem parlant del Búnquer de la Glorieta, del Búnquer de la Talaia, del Niu de metralletes del Po-Roig i del Niu de metralletes de la Punta del Cavall. S’està treballant per catalogar-los, amb actuacions de recuperació i protecció.

Aquestes edificacions del passat recent al Cap Salou, en plena natura, doten la zona d’un elevat interès històric-cultural i paisatgístic, “una qüestió que volem convertir en un nou producte turístic, creant diferents rutes i itineraris”, ha explicat l’alcalde.