Dimarts, 23 de juliol de 2024
És notícia

Salou posa en funcionament un nou servei d’atenció ciutadana per videoconferència

Avatar photo

Es pot sol·licitar més informació sobre els tràmits disponibles i les condicions d’accés a aquest servei, a través del telèfon de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania: 977 309 292.

L’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) de l’Ajuntament de Salou ha posat en funcionament un servei innovador d’atenció per videoconferència, que aconsegueix connectar els veïns i les veïnes del municipi amb l’Administració pública, a través d’una eina de comunicació audiovisual, que permet veure la persona que atén de cara al públic; tramitar sol·licituds administratives des de casa; i compartir, si és necessari, la pantalla de l’ordinador per mostrar i explicar diferents aspectes relacionats amb la consulta o la tramitació.

La Corporació municipal, que ja disposava d’un servei d’assistència a la tramitació electrònica per videoconferència, va més enllà i ofereix, amb cita prèvia, un nou servei de tramitació a través de la representació d’una persona funcionària pública habilitada. Aquesta, un cop formalitzada la identificació de l’usuari o usuària interessats i obtinguda la seva autorització, registrarà el tràmit sol·licitat en nom seu, sense necessitat d’eines d’identificació digital, i garantint la protecció de les dades personals.

L’alcalde de SalouPere Granados, ha explicat que “durant els mesos de confinament, en l’àmbit de l’atenció ciutadana a nivell municipal, no només es van potenciar els serveis d’atenció telemàtics, sinó que també es va treballar en la definició i implementació de nous serveis d’assistència a les persones, amb l’objectiu de reduir la bretxa digital i facilitar, també, l’ús de l’Administració electrònica als col·lectius que tenen menor capacitat d’accés presencial”.

Per la seva banda, el regidor delegat de Serveis Generals i Noves Tecnologies, Jesús Barragán, ha manifestat que “aquesta nova funcionalitat pretén facilitar l’accés telemàtic assistit a l’Administració pública, i serà de gran ajuda, sobretot per donar informació i suport a la gent gran i a persones amb poques habilitats o recursos digitals”. Així mateix, ha destacat que “som pioners al territori en la prestació d’aquest servei d’atenció no presencial, amb un nivell òptim de seguretat i de tramitació efectiva”.

A més de simplificar els mecanismes d’identificació, el servei també incorpora una eina de xat que millora l’accessibilitat, permetent la prestació del mateix a persones sordmudes o amb deficiències auditives.

Cal dir que aquest servei innovador, que actualment es troba en fase de proves, ja ha atès les primeres persones, i els resultats han estat satisfactoris.

Actualment, a l’OAC, presencialment, es poden fer tots els tràmits. I a través de la seu electrònica se’n poden realitzar més de 70.

Gràcies al servei d’atenció per videoconferència es podrà realitzar qualsevol tràmit que es pugui vehicular a través de la seu electrònica. En aquest sentit, ara mateix, només es duen a terme els que no necessiten aportació de documentació.

Alguns dels tràmits més comuns, segons els registres d’entrada realitzats l’any 2020, tant de forma presencial com telemàtica, són:

–         Certificats i justificants d’empadronament i convivència.

–         Llicències d’obres menors.

–         Ajuts familiars i personals.

–         Processos selectius de personal.

–         Subvencions atorgades per part de l’Ajuntament.

–         Llicències i comunicacions prèvies d’habitatges d’ús turístic.

–         Selecció de personal per a programes ocupacionals.

–         Llicències i permisos d’ocupació temporal de la via pública.

–         Atenció a la immigració i a la ciutadania.

Es pot sol·licitar més informació sobre els tràmits disponibles i les condicions d’accés a aquest servei, a través del telèfon de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania: 977 309 292.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

eleven + four =

Notícia anterior

Palafrugell millora un dels habitatges socials per a famílies vulnerables

Notícia següent

Consumir més ultraprocessats augmenta un 11% el risc de càncer colorectal

Notícies relacionades