Salou insisteix a la Generalitat en incrementar els Mossos al carrer

S’ha fet una anàlisi de la situació de seguretat al municipi i s’ha parlat de la programació dels serveis de temporada de Setmana Santa i l’estiu 2023

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’alcalde de SalouPere Granados, ha presidit aquest matí la Junta Local de Seguretat, que ha tingut lloc a la Sala Jaume I de l’Ajuntament de Salou. Una reunió que se celebra, cada any, per aquestes dates, i que ha servit per comparar les dades de períodes concrets dels darrers anys i preparar la temporada d’estiu.

La trobada ha comptat amb la representació de la Guàrdia Civil, els Mossos d’Esquadra, la Policia Local i la Policia Nacional.

 

Segons ha manifestat l’alcalde, “una vegada més, hem reivindicat al Govern de la Generalitat, que és qui té la competència en seguretat, que doti del nombre suficient d’efectius de Mossos a Salou, d’acord amb el volum de persones, tant residents, com visitants, que té el municipi”. La seva petició s’enfoca en el fet que “valorin objectivament les dades, amb independència dels fets delictius, ja que la nostra població, a l’estiu és la que té el nombre més gran de persones de tota la província de Tarragona”.

L’alcalde, però, ha recordat que “Salou és una ciutat segura” i ha afegit que “valorem la gran feina que fan tant els Mossos d’Esquadra, com Policia Local, Guàrdia Civil o Policia Nacional”, els quals “col·laboren entre ells i són molt bons professionals”.

 

Per la seva banda, l’Inspector Enric Carrasco, cap de la Comissaria de Districte de Salou Vila-seca de Mossos d’Esquadra, ha explicat que com a resum de les dades analitzades, corresponents a diversos períodes dels darrers anys, “les tipologies delictives pugen un 2,5%; la resolució puja un 26%, i també pugen les detencions a Salou”. Quant a les tipologies, s’incrementen els delictes contra les persones i contra la seguretat del trànsit, amb petits percentatges.

Pel que fa a la possibilitat de dedicar recursos de cara a la Setmana Santa i a l’estiu, l’inspector ha apuntat que “farem un reforç”, tant a la comissaria com a l’Àrea Regional de Recursos Operatius, “similar a d’altres anys”.

 

Així, per Setmana Santa, el reforç es farà amb recursos propis i implicarà tenir 6 o 7 dotacions de servei, matí, tarda i nit, a Salou. De cara a l’estiu, hi haurà una trentena de dotacions.

Pel que fa a Policia Local, cal dir que Salou compta amb un reforç de 16 agents interins, més un més. En aquest sentit, hi haurà 94 policies locals treballant a Salou aquesta temporada, un nombre important que correspon a un esforç que es demana que, des de la Generalitat, es faci de la mateixa manera, segons ha dit l’alcalde.

 

A la Junta Local de Seguretat d’avui hi han assistit: Àngel Xifré, delegat territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona; Eli Llombart, directora dels Serveis Territorials d’Interior a Tarragona; David González, regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat; José Luis Gargallo, inspector cap de la Policia Local de Salou; Francisco Javier Moreno, caporal primer, comandant de lloc interí de la Guàrdia Civil de Salou; José Ciudad, subtinent de la Guàrdia Civil; Enric Carrasco, inspector cap de la Comissaria de Districte Salou/Vila-seca; Vicenç Lleonart, intendent cap de la regió policial Camp de Tarragona dels Mossos d’Esquadra; Eduard Blanch, inspector sotscap ABP Tarragona; José Miguel Cañete, comissari cap provincial de Tarragona del Cos Nacional de Policia; Cándido Sánchez, inspector en cap de la Brigada de la Policia Local; i Jordi Verger, tinent coronel cap de la Comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona.