Salou impulsa el programa ‘Salou, platja tot l’any’

S'ha treballat un nou producte turístic basat en el patrimoni natural, la platja i el mar; que posa en valor les possibilitats de l’espai litoral fora de la temporada estiuenca, amb propostes de natura, salut, esport i entreteniment, per a residents i visitants

Salou, Platja Tot l’Any aquest és el nom del programa que ha estat presentat per l’alcalde i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, acompanyat de la regidora de Qualitat i Pla d’Usos de les Platges, Julia Gómez.

Dins de l’objectiu principal d’allargar la temporada turística, la iniciativa “Salou, Platja Tot l’Any” té com a finalitat la dinamització de les platges al llarg dels mesos fora de l’estiu amb un programa d’activitats, sobretot, pels caps de setmana de tot l’any.

Es tracta d’iniciatives relacionades i que complementen altres productes i marques de Salou com els de Destinació familiar, Destinació esportiva, Wellbeing i Blue Spaces.

Tot plegat, amb l’objectiu de posar en valor i millor aprofitar l’espai litoral fora de la temporada d’estiu i promoure’n les potencialitats; incentivar el flux d’usuaris fora de la temporada turística alta, així com allargar dita temporada i fidelitzar-ne el públic; també, generar propostes orientades a residents i visitants; i promoure una imatge de platges gestionades i vives, més enllà de l’estiu, entre d’altres.

Activitats que es poden desenvolupar a les platges de Salou, fora de temporada estiuenca:

– Fer-hi passejades.

– Practicar esports: com el running, l’aquabeach, el beachtraill, caiac i vela. I també, a la platja de Ponent: vòlei platja, paddle surf, natació en aigües obertes. A la platja de Llevant: vòlei platja, calistènia, paddle surf i a la platja Llarga: calistènia, paddle surf i windsurf.

– Fer el Camí de Ronda de Salou, des de la Platja de Ponent, al Far de Salou. També fins a la platja del Reguerot i el Bosc de la Talaia.

– Pedalejar pel carril-bici.

– Jugar als gronxadors a les platges.

– Descobrir tresors (joc en família, tipus gincana).

– Córrer amb el gos/gossa per les platges.

– Fer volar estels.

– Contemplar el naixement o les postes de sol de Salou.

– Gaudir de l’espai natural litoral, d’una bellesa extraordinària. (Recordem que Salou comptabilitza 25 platges i cales).

– Practicar la disciplina de natació, en aigües obertes, de la Triatló; a la Platja de Ponent.

– Gincana digital Jaume I.

– Pescar.

Segons l’alcalde de Salou, Pere Granados, “les platges de Salou són espais naturals que volem posar en valor i promocionar-ne el seu ús lúdic, esportiu i per a la pràctica d’activitats saludables, en contacte directe amb la natura, per a tot tipus de públic, tant residents com visitants”.

Segons ell, “hem d’aprofitar el gran ventall de possibilitats que ofereix la platja durant tot l’any, no només els mesos d’estiu, i hem de saber quines són aquestes potencialitats per poder gaudir-ne. El nostre objectiu és la desestacionalització i allargar la temporada de platja, atès que gaudim d’una climatologia força benigna i a la primavera, la tardor i l’hivern, temporada mitjana i baixa, es pot tenir en compte la platja i el paisatge per gaudir” i contemplant els beneficis saludables que comporta, en tractar-se d’un espai de natura.

Segons ha explicat la regidora de Platges: Qualitat i Pla d’Usos, Julia Gómez, “les platges són un espai natural, sostenible, de benestar i de lleure i del què podem gaudir durant tots els mesos de l’any. Amb aquesta programació, de caire gratuït i enfocada a caps de setmana i festius, el que volem és posar en valor aquest espai de natura”.

Tota la informació sobre les activitats del programa es poden trovar:

– A través del web de l’Ajuntament: www.salou.cat

– A través del web del Patronat de Turisme: www.visitsalou.eu

– A través de les xarxes socials del @visitsalou (instagram, facebook i twitter)

La reserva es farà a través de: https://salou.reservaplay.cat