Salou es convertirà en la capital del vi del 7 al 9 de novembre amb la SAVI

La primera Fira del Vi comptarà amb tastos guiats, maridatges, activitats formatives i espais per al networking a l’Hotel Olympus Palace

14 d'octubre de 2025 a les 15:51h

Salou serà escenari de la primera edició de SAVI, la Fira del Vi que se celebrarà a l’Hotel Olympus Palace 4* els pròxims 7, 8 i 9 de novembre. Un esdeveniment gratuït, obert al públic en general i que té com a objectiu el de promocionar la cultura vitivinícola del territori i oferir una experiència única als visitants.

Aquesta cita omplirà Salou d’aromes, sabors i cultura del vi, amb la premissa d’esdevenir un referent anual a la capital de la Costa Daurada. SAVI està organitzada per l’Hotel Olympus Palace 4*, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Salou i la Fundació de la Universitat Rovira i Virgili (URV). 

Autèntic aparador vitivinícola

Durant tres dies SAVI serà un epicentre enogastronòmic que reunirà cellers de les 7 denominacions d’origen de la demarcació de Tarragona: DO Catalunya, DO Montsant, DO Terra Alta, DO Tarragona, DO Conca de Barberà, DOQ Priorat, DO Penedès i, també, d’altres regions vinícoles i també de l’estranger. També s’oferiran tastos guiats, maridatges, activitats formatives i espais per al networking entre professionals del sector. També hi haurà una zona gastronòmica amb productes locals, maridatges d’olis de la DOP Siurana, un showcooking amb el reconegut xef Estrella Michelin, Pep Moreno, i actuacions musicals per complementar l’ambient festiu.

Preus i horaris

SAVI aixecarà el teló el divendres 7 de novembre en horari de 17 a 21h; el dissabte l’horari serà d'11 a 21h i finalment diumenge d'11 a 20h. A més el divendres a la tarda es portarà a terme la inauguració oficial de la fira.

Respecte als preus, el sistema de paquets i tiquets és el següent:

  • Paquet nº1 al preu de 8 euros, inclou: 2 degustacions + 1 copa de vi + portacopes
  • Paquet nº2 al preu de 14 euros, inclou: 5 degustacions + 1 copa de vi + portacopes
  • Reposicions nº1 al preu de 12 euros, inclou: 5 degustacions (sense copa)
  • Reposicions nº2 al preu de 3 euros, inclou: 1 degustació (sense copa)
  • Paquet gastronòmic al preu de 16 euros, inclou: 5 tiquets gastronòmics

SAVI solidari en benefici de la URV

Gil Cristià, en representació de l’Hotel Olympus Palace 4* explica que «el projecte SAVI neix amb la voluntat de dinamitzar l’oferta cultural i turística fora de temporada, tot posant en valor la qualitat i diversitat dels vins catalans i el patrimoni enològic de la regió. És important que els restauradors apostin pel producte de proximitat del nostre entorn». Gil Cristià també ha volgut remarcar que «la fira també té un component solidari, ja que una part dels beneficis de SAVI es destinaran a l’ajuda en investigació de la Fundació URV». 

En la presentació de SAVI, el rector de la URV, Josep Pallarès, ha agraït que s’hagi pensat en la universitat com a beneficiària d’aquest projecte «La universitat és un projecte comú i que ens enriqueix com a territori. Per enfortir-ne la seva musculatura cal la implicació de tota la societat i accions com la d’avui són un exemple clar d’aquesta implicació i compromís». 

Tanmateix la URV participarà amb una caseta a SAVI i també hi haurà informació de la recerca i la formació que fa la facultat d’enologia i els seus departaments. Els enòlegs de la URV faran tastos a la fira, la facultat participarà a la sessió de networking i es portarà a terme un monogràfic del pàmpol girat, varietat recuperada per l’Ajuntament de Salou.

El suport institucional de Salou

Per la seva part Pere Granados, alcalde de Salou, ha posat en valor la celebració de SAVI com «una magnífica oportunitat per reforçar el posicionament de Salou com  ciutat vinculada a la cultura, la gastronomia i la qualitat de vida mediterrània». Granados ha afegit que «aquesta fira contribueix a desestacionalitzar l’activitat turística i a oferir noves experiències durant tot l’any, vinculant el nostre municipi amb la tradició vinícola i la identitat del territori».

Tant l’organització com les institucions col·laboradores han expressat el seu entusiasme per aquesta iniciativa, presentada aquest migdia al Teatre Auditori de Salou (TAS) -amb presència d’autoritats i representants de les diferents denominacions d’origen- i que aspira a convertir Salou en un punt de trobada clau per als amants del vi i la gastronomia.

Pròximament es donarà a conèixer el programa complet d’activitats i la llista de cellers participants.