Divendres, 14 de juny de 2024
És notícia

Salou, en el rànquing dels municipis turístics més rellevants de tota Espanya

Avatar photo

La capital de la Costa Daurada obté aquest posicionament per la seva importància turística, aportació econòmica i d’ocupació, i contribució social, segons dades d’Exceltur de 2022

Salou es troba en la cinquena posició entre els 100 municipis turístics més importants de tota Espanya, en base al volum d’allotjament relatiu a hotels, càmpings, apartaments i HUT, segons informació facilitada per l’Instituto Nacional de Estadística, pel que fa a les dades del primer ‘Atlas municipal de la contribución social del turismo en España’, elaborat per Exceltur.

Aquesta categorització, realitzada pel lobby turístic, comporta que Salou serà un dels municipis en el què es prioritzaran noves línies de política turística, en els pròxims 4 anys.

 

La capital de la Costa Daurada té importants actius turístics i està essent objecte d’una gran transformació de cara a la sostenibilitat econòmica i social i la innovació, per incrementar la qualitat de vida de residents i visitants, així com assolir la desestacionalització.

Cal dir que l’estudi d’Exceltur anima a actuar, de forma decidida, sobre el total de les 100 destinacions amb una política d’Estat, atesa la seva rellevància per al sector.

 

Tenint en compte que totes aquestes poblacions concentren el 56% de tota la capacitat d’allotjament turístic a Espanya i només un 28% de la població resident, a judici d’Exceltur, és necessari dotar-les de major lideratge municipal per aplicar una planificació i gestió sota els nous esquemes de governança públic-privada i línies de treball, més en consonància amb els nous reptes del sector.

Els quatre primers llocs del rànquing els ocupen Madrid, Barcelona, Benidorm (Alacant) i Sant Bartolomé de Tirajana (Las Palmas).

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El PSC dels Pallaresos alerta d’errors en la distribució de les butlletes

Notícia següent

Ercros lliura el premi a l’Investigador jove al congrés internacional de disseny industrial celebrat a Tarragona

Notícies relacionades