Salou comença a normalitzar la seva mobilitat amb l’habilitació del primer pas provisional, a l’actual traçat de la via del tren

El nou accés pels vianants al carrer del Cèsar connecta la Via Roma de Salou i el carrer Pont dels Estanyets, passant per damunt de la via del tren

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat del regidor de Gestió del Territori i d’Habitatge, Marc Montagut; i del regidor de Projectes Urbans, control d’Execució pública i reparacions i adequacions, Pedro Madrona va visitar les obres del primer pas provisional de vianants de la via del tren, situat al carrer del Cèsar de la localitat, que connecta la Via Roma i el carrer Pont dels Estanyets.

Així mateix, Granados ha assegurat que “aquesta actuació també ens permetrà avançar en zones de vianalització de la ciutat, un repte que tenim per tal d’assolir una mobilitat sostenible, incrementant, d’aquesta manera, la qualitat de vida dels nostres residents i millorar l’experiència dels visitants”. Així doncs, “l’obertura dels passos i les connexions que articularan l’Eix Cívic permetran vertebrar una ciutat més moderna i més sostenible”, ha afirmat l’alcalde Salou.

Per la seva banda, el regidor de Gestió del Territori i d’Habitatge, Marc Montagut, ha explicat que “un pic estigui la via desmantellada, el futur projecte de l’Eix Cívic eliminarà les actuals barreres arquitectòniques i possibilitarà la connexió entre les dues parts del nucli urbà, a la vegada que tindrem una ciutat més ordenada i cohesionada”.

El regidor de Projectes Urbans, control d’execució d’obra pública, reparacions i adequacions, Pedro Madrona, ha explicat que “aquesta obra tindrà un cost d’uns 80.000€ i la durem a terme amb els recursos propis de l’Ajuntament, a través dels operaris de la Brigada municipal”.

Cal recordar que arran de la posada en funcionament del Corredor del Mediterrani, el tram ferroviari entre Vandellòs i PortAventura-Salou va quedar inutilitzat. En aquest sentit, l’Ajuntament de Salou va fer una petició a Adif per autoritzar els creuaments provisionals, mentre no es procedeixi al desmantellament de les vies, una actuació que Adif preveu iniciar a partir del proper mes de setembre.

Els sis passos provisionals que l’Ajuntament de Salou habilitarà són:

– Un pas per a vianants al carrer Barenys (126 m2).
– Un pas per a vianants i vehicles, a la connexió del c. Pere Martell amb el c. Tauste (430,27 m2).
– Un pas per a vianants, a la connexió del passatge Brumar amb el c. Rosa dels Vents (74,95 m2).
– Un pas per a vianants al c. del Cèsar (111,40 m2).
– Un pas per a vianants i vehicles, a la connexió del carrer Salauris amb el c. Berlín (273,10 m2).
– I, finalment, un pas per a vianants i vehicles a la connexió del c. Eduard Punset amb el c. Joan Fuster (485,82 m2).

Els passos provisionals que permetran el pas de vianants i vehicles i tinguin vorera faran 12 metres d’amplada, mentre que els tres que siguin només per a persones comptaran amb carril bici i vorera i la seva amplada serà de 6 metres.