fbpx

Salou celebra la 48ena Festa del Calamar superant les xifres del 2022

Avatar photo

Aquest diumenge al matí, el Club Nàutic de Salou s’ha convertit en l’epicentre d’una tradició marinera històrica: la 48a edició de la Festa del Calamar. Organitzada conjuntament per la Regidoria de Festes de l’Ajuntament de Salou i el Club Nàutic, aquesta trobada ha superat els participants i les captures de l’any passat.

Aquest any, malgrat haver cancel·lat el concurs durant dos dies, s’han capturat un total de 246 calamars, amb un pes impressionant de 50,015 kg. La competició ha vist la participació de 30 embarcacions i 101 pescadors, superant els números de l’any 2022.

 

L’alcalde de SalouPere Granados, que ha presidit el lliurament de premis acompanyat per regidors, regidores, i el president del Club Nàutic de Salou, Jaume Vicheto, ha expressat la seva satisfacció per l’èxit de l’esdeveniment.

Amb la vista posada en el 50è aniversari de la Festa del Calamar, que tindrà lloc d’aquí a dos anys, l’alcalde ha recordat la importància històrica de Salou, destacant el seu paper com a port natural de Catalunya i la seva relació amb moments claus de la Història.

 

Granados ha destacat que aquesta festa no només és una competició, sinó també una celebració de la tradició local, passant de generació a generació, i ha encoratjat a seguir treballant per fer de Salou una referència en diversos àmbits.

Amb la vista posada en el 50è aniversari d’aquesta festa, que tindrà lloc d’aquí a dos anys, l’alcalde ha recordat la importància històrica de Salou, destacant el seu paper com a port natural de Catalunya i la seva relació amb moments claus de la Història com la sortida del Rei Jaume I cap a la conquesta de Mallorca i l’arribada del Braç de Sant Tecla, el qual després de passar per Constantí va arribar a Tarragona.

 

El primer premi del concurs ha estat per a l’embarcació Fase III, amb el patró Roberto Sánchez García, i els tripulants Óscar Sánchez, Daniel Sánchez i Juan Barrera (19 calamars, 4,056 kg). El segon premi ha estat per a l’embarcació “Sobre las aguas” del patró Francisco Navarro, amb Juan Muñoz i Josep de la Iglesia (19 calamars i 3,993 kg). I el tercer premi ha estat per a l’embarcació Royban, amb Juan Núñez com a patró i Manuel Vaquero, com a tripulant (18 calamars i 4,057 kg).

L’acte, que ha comptat amb l’assistència d’unes 200 persones, ha finalitzat amb un homenatge especial a José Francisco Corniel (José) i José Miguel Cortillas (Pepe), dos personatges clau en el bon funcionament del concurs

 

També s’han repartit premis entre els pescadors més destacats: Miquel Fernández Carballo, Hugo Fernández, Francisco García i Macarena García han estat reconeguts per haver pescat el major pes de calamars, amb 4,383 kg. I el trofeu al calamar més gran ha estat per a l’embarcació Royban de Juan Núñez i Manuel Vaquero, amb una captura de 980 grams.

L’acte, que ha comptat amb l’assistència d’unes 200 persones, ha finalitzat amb un homenatge especial a José Francisco Corniel (José) i José Miguel Cortillas (Pepe), dos personatges clau en el bon funcionament del concurs, reconeixent la seva dedicació en l’organització i certificació de cada captura i el seu pes.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Mollerussa reuneix 400 atletes de més d’una trentena de clubs d’arreu de Catalunya al 45è Cros Culleré

Notícia següent

Èxit de participació en la primera Fira de l’Ocupació de la Conca de Barberà

Notícies relacionades