En el plenari del mes de juny, es va donar llum verda a l’adhesió de ’Ajuntament a la Red de Entidades Locales para los Objetivos de Desarrollo Sostenible de la Agenda 2030.
Amb aquesta aprovació, el consistori salouenc es compromet a treballar en un Pla d’Actuació o Estratègia Local, en el qual s’elaborarà una anàlisi de situació i un pla de localització i implementació dels ODS de l’Agenda 2030. També assumeix la Declaració de l’Agenda 2030 que es va aprovar en el XII Ple de la FEMP. Només el grup municipal de VOX es va quedar sol amb el vot en contra.
D’aquesta forma, l’Ajuntament de Salou procedirà a demanar a les entitats i associacions, així com al sector empresarial i acadèmic, entitats mediambientals i altres organitzacions no governamentals que s’adhereixin a la iniciativa municipal. De fet, l’ajuntament demana la col·laboració de les entitats per a un projecte que és qualificat de crucial per al desenvolupament sostenible de Salou, el qual estarà acompanyat d’una estratègia territorial integrada, alineada amb els ODS i avaluada i controlada digitalment.
Entre els compromisos assumits s’inclou la participació activa, col·laborant amb la planificació i execució d’activitats i projectes alineats amb els ODS; la difusió i sensibilització, promovent l’Agenda 2030 i els seus objectius entre la comunitat local; i també caldrà posar esforços en l’aportació de coneixements, com ara identificar i prioritzar els ODS més rellevants per al nostre municipi, tenint en compte les característiques i necessitats específiques del territori. D’altra banda, en l’àmbit de monitoratge i avaluació, s’haurà de contribuir al seguiment i avaluació dels avenços cap als ODS a Salou.
La col·laboració en aquest projecte per part de totes les entitats i sectors portarà múltiples beneficis, com ara el reforçament del teixit social a través de la cooperació i la participació activa de diferents actors locals; l’aposta pel desenvolupament sostenible, que es basa essencialment en la implementació de pràctiques sostenibles que beneficiaran les futures generacions; i, òbviament, el reconeixement de ser part d’una iniciativa global que busca millorar la qualitat de vida de les persones.