Roda de Berà s’adhereix a la campanya de l’ICD #BallemLliuresISensePor

  És una llista col·laborativa de cançons a Spotify.

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  En el marc del Dia Internacional de la Dona, l’Ajuntament de Roda de Berà s’ha adherit a la campanya de l’Institut Català de les Dones #BallemLliuresISensePor, una llista de reproducció de cançons a Spotify. L’objectiu és avançar en la igualtat efectiva de gènere a tots els nivells, també en el del sector musical. 

  La campanya vol promoure un oci lliure de violències masclistes, una cultura musical lliure de sexisme i discriminació i el reconeixement i la promoció de les dones a la indústria musical.

  La llista és col·laborativa, és a dir, tothom pot participar-hi i fer-la créixer proposant cançons a través de les xarxes socials. Cal utilitzar l’etiqueta #BallemLliuresISensePor i/o anomenar @icdones. Les propostes seran integrades en la llista segons uns requisits, que afavoreixin la visibilització de les dones com a artistes musicals; que tinguin lletres que fomentin l’empoderament de les dones i rebutgin actituds masclistes, homòfobes i agressions sexistes; que tinguin lletres igualitàries i superin la cultura patriarcal i els estereotips sexistes sobre els cossos, la sexualitat i les relacions; que tinguin un esperit festiu. 

  La llista de partida conté una selecció de més de cent temes on conflueixen una diversitat d’artistes catalanes, nacionals i internacionals. Moltes d’elles són cantants obertament feministes amb lletres explícitament polítiques que parlen de les desigualtats de gènere així com de les violències masclistes. 

  Es poden trobar temes de Sara Hebe, Ana Tijoux, Tremenda Jauría, Clara Peya, Maio o Tribade. D’altres cançons són d’artistes que més enllà de les lletres es reivindiquen  com feministes o com a dones en una indústria masculinitzada, com podrien ser Bad Gyal, La Mala Rodríguez o Billie Eillish. A la llista es pot trobar un gran ventall d’estils: rap, electrònica, pop, cançó d’autora, dance, rock o música llatina.