Roda de Berà es bolca per ajudar Ucraïna

  El voluntariat de Protecció Civil rodenc ha fet ja dos viatges fins al magatzem de l’Associació Coordinadora Operativa on es concentren totes les donacions recollides a Catalunya

  Només fa quatre dies que l’Ajuntament i Protecció Civil van engegar la recollida d’ajuda humanitària per al poble ucraïnès i totes les expectatives s’han vist superades per l’allau de solidaritat rebut. Els rodencs i rodenques s’han abocat per ajudar Ucraïna i des del passat dijous s’han omplert fins a vuit palets de caixes plenes d’aliments de llarga caducitat, roba d’abric, mantes, medicines i productes d’higiene.

  Durant el cap de setmana els voluntaris i voluntàries de Protecció Civil han fet dos viatges fins a Sant Fost de Campsentelles, a la província de Barcelona. Allà està la nau de 10.000 metres quadrats que l’Associació Coordinadora Operativa d’associacions de voluntaris de Protecció Civil està utilitzant com a centre logístic de recollida i on totes les associacions de Protecció Civil de Catalunya hi estan concentrant les donacions rebudes. Des d’allà tota l’ajuda s’enviarà fins a Ucraïna gràcies al Consolat General d’Ucraïna a Barcelona.

  Protecció Civil de Roda de Berà recollirà aliments i material fins al proper diumenge, 13 de març, en horari de dilluns a divendres, de 9 a 13h i de 16 a 18h; el dissabte de 9 a 13h i el diumenge de 9 a 12h, a la seu de l’associació, la qual s’ubica al carrer Joan Carles I, 19, al costat de les dependències de la Policia Local.

  Segons asseguren, el Consolat donarà prioritat a l’enviament de medicines, d’aliments per a nadons i d’alimentació en general de llarga caducitat, tot i que també es necessiten abrics de totes les talles i mantes; material d’higiene i cures com aigua oxigenada, venes, esparadrap, betadine, tiretes, sabó per desinfectar, esponges, pasta de dents, xampú, tovalloletes infantils, bolquers o compreses; i aliments per a mascotes.

  Donacions econòmiques

  Per altra banda, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament ha obert una campanya per donar suport al poble ucraïnès. Faran una identificació de necessitats a terreny i per això, han compartit dos comptes per tal de recollir donacions econòmiques d’aquelles persones que vulguin ajudar d’aquesta manera.

   Els comptes bancaris són els següents:

  • BBVA, codi IBAN: ES91 0182 6035 4102 01608531
  • CaixaBank, codi IBAN: ES79 2100 3200 9625 00029627

  Indicant campanya 3699 – Crisi Ucraïna