Roda de Berà bategarà amb força per La Marató aquest cap de setmana

  Moltes entitats i associacions del municipi s’hi han implicat per aconseguir recaptar fons

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Roda de Berà se suma un any més a La Marató de TV3. Aquesta edició, la 31a, està dedicada a les malalties cardiovasculars, un dels problemes actuals de salut pública més rellevants. S’inclouen les malalties que afecten el cor i el sistema vascular, artèries i venes, i esdevenen la principal causa de mort als països desenvolupats.

  Així, Roda de Berà, com a vila solidària, bategarà amb força per recaptar fons per aquesta causa durant tot el cap de setmana, tot i que el gruix de les activitats està programat per diumenge, jornada en què s’emetrà el programa solidari a TV3.

  Dissabte, a partir de les 10 del matí, les places de la Sardana i dels Pins acolliran diverses activitats per La Marató amb la implicació d’algunes associacions i entitats locals. L’associació juvenil Roda Jove ha preparat un campionat de bitlles; Second Waves, oferirà una activitat d’iniciació al patí; i l’Esplai Ca l’Oliverar, de Les Monges Associació Cultural, farà un taller de treballs manuals infantils. Per la seva part l’Ajuntament ha organitzat una venda solidària de llibres, a través de la Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca; una activitat de futbolí i tennis taula; i venda de polseres i samarretes solidàries. També el Pare Noel s’unirà a La Marató, i serà present a la plaça de la Sardana amb el seu trineu, de 10 a 13h, perquè els infants puguin lliurar-li les cartes i fer-se fotos amb ell.

  Finalment, a dos quarts de dotze, l’Eixample i la regidoria d’Esports, han preparat una classe d’aeròbic solidària.

  Diumenge, també a partir de les 10 i a les mateixes localitzacions, tindrà lloc una Fira d’Entitats, la qual comptarà amb la participació de l’associació Toxophílica que oferirà un taller de tir amb arc; de Les Monges Associació Cultural, que posaran a la venda vermut i fruits secs per recaptar fons; de l’associació de dones “Kom-tu”, les qui han preparat el sorteig d’una panera; de l’associació Luz de Luna, amb una exhibició de balls i el sorteig d’una panera; de l’associació de veïns del Francaset – Mas Roig, els qui també faran una exhibició de balls; de l’associació Agroteràpia, amb una activitat de danzateràpia; i de l’associació de voluntaris de Protecció Civil; i l’associació Al-Anon. També l’Ajuntament, com no podia ser d’altra forma, hi serà present, amb la venda de postals de Nadal, elaborades per l’alumnat de les escoles Salvador Espriu i El Cucurull, i de l’Institut Roda de Berà. Els infants podran tornar a gaudir amb la visita del Pare Noel amb el seu trineu, i amb un inflable infantil.

  I a partir de les dotze, a l’església parroquial de Sant Bartomeu, la Coral Verge de Berà oferirà un concert.

  Altres de les entitats que hi col·laboraran amb les seves aportacions són el Grup Sardanista, el Club Atlètic Roda de Berà i l’associació de Jubilats i Pensionistes.

  Per altra banda, l’escola Salvador Espriu, centre que demostra cada any la seva implicació, està duent a terme des del passat dilluns i fins demà divendres una cantada de nadales, en diferents localitzacions del municipi, per aconseguir donatius.