Ricomà: “Cal continuar difonent la nostra història recent, per rebutjar les guerres i valorar la pau i democràcia”

L'alcalde de Tarragona ha inaugurat l’exposició “El camp de concentració de Sachsenhausen” al pati Jaume I

L’alcalde Pau Ricomà ha inaugurat l’exposició “El camp de concentració de Sachsenhausen” al pati Jaume I de l’Ajuntament de Tarragona. Ricomà ha explicat que “42 dels 30.000 veïns que tenia Tarragona l’any 1940 van patir les ferotges conseqüències dels camps de concentració. Amb la inauguració d’aquesta l’exposició, el comissari Marcel Biosca té l’objectiu d’homenatjar als deportats als camps nazis, explicant la barbàrie que van viure”. Ricomà també ha destacat que “cal continuar treballant per difondre la nostra història recent, rebutjar la irracionalitat de les guerres i valorar un present i un futur de convivència pacífica i democràtica”.

El comissari Marcel Biosca ha explicat que l’exposició busca “fomentar l’esperit crític, conscienciar sobre els perills de la manipulació, del feixisme i del nazisme i recuperar les vivències dels empresonats”. Per Biosca aquests objectius “són, també, maneres de dignificar la memòria de totes les víctimes”.

L’exposició s’emmarca en els actes del Programa de Memòria Democràtica de Tarragona, centrat aquest any en retre homenatge als deportats tarragonins als camps d’extermini nazis.

La mostra apropa la història i funcionament del camp de concentració de Sachsenhausen entre els anys 1936 i 1945. Incideix, també, en els diferents testimonis que ens han deixat tant perpetradors com víctimes. D’una banda, els nazis amb les seves fotografies de propaganda i, d’altra banda, la versió dels presos mitjançant dibuixos de les seves tràgiques experiències i records. La mostra ha estat produïda per la Comissió de Programes de Memòria Democràtica de l’Ajuntament de Tarragona. L’exposició restarà oberta fins el dia 30 de maig.