Ricomà: “Hem volgut celebrar una Santa Tecla brillant amb la complicitat de les entitats”

Durant la Crida, també s’ha reconegut la tasca dels Teclers i Tecleres d'Honor, aquelles persones de les entitats del Seguici Popular que fa 25 anys que participen activament de la festa

La Crida Santa Tecla 2020. MAURI.

La Crida va donar ahir a la tarda el tret de sortida de les Festes de Santa Tecla 2020. Durant l’acte, celebrat de manera excepcional a les Muralles, a l’interior del Passeig Arqueològic, com mana la tradició, l’alcalde, Pau Ricomà, ha convidat a la ciutadania a participar de les festes, unes festes, ha dit l’Alcalde de Tarragona, que “han estat possibles gràcies a l’esforç i complicitat de les entitats” i que “s’han de celebrar amb l’alegria que una festa com Santa Tecla es mereix”.

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, va estar acompanyat del toc d’obertura de la Cobla de Ministrers, de la Perpetuadora, els Teclers i les Tecleres; així com del públic assistent, enguany de caràcter restringit per les mesures de seguretat establertes.

Després del toc d’obertura per la Cobla de Ministrers del Consell Municipal, es va realitzar l’homenatge a la Perpetuadora d’enguany, l’escultora tarragonina Àngels Cantos. Cantos, ambuna dilatada trajectòria professional en el camp artístic i el de la restauració, va ser l’encarregada de fer la intervenció global dels Gegants Moros presentada l’any passat així com els elements de la Santa Tecla Petita. Àngels Cantos ha agraït el reconeixement rebut i ha remarcat que “tots els tarragonins i tarragonines hem de demostrar que la festa és viva, continua i tira endavant”.

Durant la Crida, també s’ha reconegut la tasca dels Teclers i Tecleres d’Honor, aquelles persones de les entitats del Seguici Popular que fa 25 anys que participen activament de la festa.

Finalitzat l’acte protocol·lari, un dels balladors del’Esbart Santa Tecla va fer el ball d’homenatge al Perpetuador i Teclers i Tecleres d’honor i seguidament l’alcalde i la Perpetuadora, des d’un balcó simbòlic de la mateixa Muralla, van donar pas als Onze Morters de Santa Tecla i la primera Tronada de la Pirotècnia Gironina.