El primer Simposi del Calçot de Catalunya aterra a Reus

Els xefs que participaran acumulen tres premis de Sol Repsol i tres Estrelles Michelin

24 de febrer de 2025 a les 12:52h

L’AEHT, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’IGP Calçot de Valls, la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Valls, organitzen el primer Simposi del Calçot de Catalunya.

La jornada forma part de Terra Calçotada, el conjunt d'accions promocionals que aquest 2025 convertiran el calçot en un dels productes més destacats del reconeixement que ha rebut Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia.

El simposi es celebrarà el proper dilluns 3 de març, a les 9.30 h, a l’Aula de Cuina de l’AEHT (Pol. ind. Nirsa Carretera Reus, 20 Carrer de la Grassa, Av. Constantí, km 3, 5, 43204 Reus, Tarragona) i reunirà a xefs de renom de les nostres comarques guardonats amb Estrelles Michelin i Soles Repsol, en un showcooking únic obert al públic i a professionals del sector de la restauració.

En concret hi participaran els següents xefs cuinant les propostes que detallem a continuació:

Pep Moreno, del Restaurant Deliranto (1 Sol Repsol i 1 Estrella Michelin)

Calçot, calamar i romesco

Joan Bosch del Restaurant Can Bosch (2 Soles Repsol i 1 Estrella Michelin)

Entrant:

  • Consoméde calçots, amb calçot sec i un katsuobushi
Plat principal:
  • Vichyssoise de calçots, terrina de calçots, mole de romesco, cigala o galera, cruixent de calçots i calçots encurtits
Complement:
  • Mini teula de romesco amb crema de calçots, anguila fumada i ametlles

Rafel Muria del Restaurant Quatre Molins (1 Sol Repsol i 1 Estrella Michelin)

  • Plat fred amb gelatina de calçots a la brasa, encurtits, pèsols a la brasa, tonyina, calçots confitats i herbes

Al simposi també hi participarà l’IGP Calçot de Valls amb la ponència inaugural.

Les inscripcions es poden fer a través del correu aeht@aeht.es i són gratuïtes. Places limitades.