Dijous, 5 de desembre de 2024
És notícia

Reunió a Altafulla per preparar l’11a Jornada Tècnica EiG del Garrofer

Avatar photo

L'Associació d'Empreses Innovadores de la Garrofa ha visitat el municipi per preparar aquesta cita, que coincidirà amb les Jornades Gastronòmiques del mes d'abril

Una delegació de l’Associació d’Empreses Innovadores de la Garrofa ha visitat aquest divendres Altafulla per preparar l’onzena edició de la Jornada Tècnica EiG del Garrofer 2024. La trobada, a nivell de l’Estat, que ja es va anunciar a finals d’abril passat, està previst que se celebri el mes d’abril de l’any que ve i coincideixi amb les Jornades Gastronòmiques de la vila, que des de fa uns quants anys es dediquen a aquest fruit.

 

Les primeres passes per a tenir-ho tot a punt quan sigui el moment han començat a fer-se aquest divendres 7 de juliol a mig matí. I és per això que la Sala de Comissions de l’Ajuntament ha estat el lloc on s’han reunit, d’una banda Josep Borràs, president d’EiG, i Joan Tous, coordinador tècnic d’EiG, i d’altra banda la coalcaldessa d’Altafulla, Alba Muntadas, el regidor de Comerç i Turisme, Tomàs Serra, i l’ara edil a l’oposició i exregidor d’aquestes dues àrees, Jaume Sánchez, que al seu dia va ser el promotor inicial de les jornades gastronòmiques i també de la jornada tècnica.

 

Joan Tous ha assenyalat que a Altafulla es concentrarà tot el sector estatal de la garrofa, un fruit que ha assegurat que té molt de potencial, ja que és “un cultiu especialment adient per les condicions climàtiques que es viuen actualment i molt tolerant a la sequera”. De fet, la trobada que cada any té lloc a una localitat diferent, preveu reunir, previsiblement, unes 200 persones relacionades amb el sector de la garrofa, ja sigui del seu cultiu i producció com de l’àmbit industrial, per les aplicacions de la goma del garrofí, fins a la gastronomia i també la salut.

 

La coalcaldessa Alba Muntadas s’ha mostrat satisfeta d’acollir aquesta iniciativa del sector i ha realçat la tasca feta per l’anterior regidor de Comerç i Turisme, Jaume Sànchez, en favor de les Jornades Gastronòmiques de la Garrofa i per potenciar aquest fruit. El mateix Sánchez, en aquest sentit, visiblement content, ha posat en valor la feina feta fins ara i ha sentenciat que Altafulla esdevindrà la “capital de la garrofa”.

 

La jornada representarà també una oportunitat per dinamitzar la vila i donar-la a conèixer, ha destacat el regidor de Comerç i Turisme d’Altafulla, Tomàs Serra. Tot apunta que les ponències se celebraran al casal municipal La Violeta, ha avançat Serra, i també es faran visites a alguns camps locals així com empreses transformadores del territori.

 

L’Associació Empreses Innovadores de la Garrofa és una organització sense ànim de lucre fundada el 2012 per la majoria de trossejadors del sector de la garrofa a l’Estat espanyol. Recentment s’hi han adherit altres empreses relacionades amb la fabricació de la goma de garrofí, de manera que es completa així la cadena de valor del producte.

 

Els principals objectius d’EiG són la defensa del sector de la garrofa, la promoció del seu cultiu a l’Estat, el foment d’estudis i programes de recerca sobre el garrofer, l’impuls de programes de recerca i desenvolupament de la garrofa i els seus derivats, i la potenciació de les relacions entre les entitats associades.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Salou finalitza el termini per sol·licitar ajuda per als subministraments de la llar

Notícia següent

Troben mort i sense cap al futbolista Hugo Vinicius, de 19 anys

Notícies relacionades