Dissabte, 13 d'abril de 2024
És notícia

Rècord de grups inscrits en la convocatòria de la FiM Vila-seca 2024

Avatar photo
La fira de música emergent i familiar de Vila-seca se celebrarà del 16 al 19 de maig de 2024

Més de set-cents projectes de música emergent i familiar han participat en la convocatòria  per formar part de la programació de la FiM Vila-seca, fira de música emergent i familiar,  organitzada per l’Ajuntament. Aquest èxit d’inscripcions confirma que el talent artístic del  país és inabastable i que la FiM es consolida com l’aparador de les propostes emergents  i familiars de Catalunya.

Així, del 20 de juny al 9 d’octubre de 2023 s’han presentat 731  propostes musicals catalanes formades per 2.800 components. D’aquestes formacions,  prop del 60% són grups sense management que tindrien en la FiM un espai idoni per poder  trobar mànager. Pel que fa a la distribució per seccions, el 85% són emergents i el 15%  familiars i per a tots els públics. 

La programació artística, que es donarà a conèixer a finals del mes de març en roda de  premsa, tindrà en compte el caràcter emergent de les propostes, la seva qualitat artística,  el seu nivell d’innovació i originalitat, el seu caràcter d’estrena i la projecció que la  participació en la FiM Vila-seca pot suposar per a un projecte musical. Aquesta selecció  també tindrà en compte la diversitat del conjunt de la programació de la FiM, en termes  d’estils musicals, formats de les propostes, equilibri territorial i gènere. 

Fa uns mesos, la FiM Vila-seca va anunciar les dates de la seva 20a edició, que se  celebrarà del 16 al 19 de maig de 2024. Així, la fira trasllada la seva celebració al tercer  cap de setmana de maig del 2024. Aquesta 20a edició tornarà a fer de Vila-seca la capital  de la música emergent i familiar durant quatre dies on professionals i públic podran gaudir  de prop de 40 propostes musicals en places, carrers, equipaments i espais emblemàtics  de la ciutat.

El Castell, el Celler de Vila-seca i l’Auditori Josep Carreras tornaran a ser els  equipaments de programació més destacats, als que s’hi sumarà el Parc de la Formiga  com a epicentre de concerts a aire lliure, i altres espais com la plaça de les Voltes i el  Magatzem de Cal Parera.

La fira de música emergent i familiar de Vila-seca vol continuar reforçant el seu  posicionament com a aparador professional de referència, tot contribuint a  l’enfortiment del sector de la música en viu, a la feminització i diversificació dels  escenari catalans i al desenvolupament de nous públics i noves propostes per a  l’escena musical.  

La persona encarregada de realitzar la selecció artística final serà Marti Marfà, director  artístic de la FiM Vila-seca, amb l’assessorament de Marta Mei en música emergent i  Violeta Amargant en propostes familiars i per a tots els públics. 

La FiM Vila-seca 

La FiM Vila-seca va celebrar la seva edició de represa l’any 2021 després de 5 anys  d’aturada. Els 9.000 assistents, els 500 professionals acreditats i els 42 projectes musicals  participants a l’edició 2023 van tornar a situar-la com a epicentre de les propostes musicals  emergents i familiars de Catalunya i els territoris de parla catalana, i com a pol de  dinamisme del sector.  

L’Ajuntament de Vila-seca, organitzador de la fira, aspira a consolidar la FiM com la cita  primaveral de música emergent i familiar de Catalunya, tant per a professionals i artistes  com per a públic en general del Camp de Tarragona, la Catalunya Sud i el conjunt del  país. La FiM Vila-seca també rep el suport de la Diputació de Tarragona i del Departament  de Cultura de la Generalitat de Catalunya. 

Totes les novetats de la FiM Vila-seca, fira de música emergent i familiar es poden consultar al webwww.fim.cat i als perfils d’Instagram, Twitter i Facebook.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Blanes se suma a la campanya de prevenció del suïcidi

Notícia següent

Helena Mas declara sentir-se “sorpresa” amb les crítiques sobre el pacte Nacional de Salut

Notícies relacionades