fbpx
Diumenge, 3 de març de 2024
És notícia

El PSC governa a 18 ajuntaments del Camp de Tarragona

Avatar photo

Dels 648.260 habitants que hi ha al Camp de Tarragona, 397.338 tindran alcalde o alcaldessa socialista els pròxims 4 anys, un 61,29% de la població

Els resultats de les eleccions del passat 28 de maig i les investidures d’alcaldes i alcaldesses durant el passat dissabte, 17 de juny, han configurat una nova estructura dels poders municipals al Camp de Tarragona i el Baix Penedès.

Sandra Guaita, nova alcaldessa de Reus

Així, la coalició electoral del PSC-CP ha estat el partit més beneficiat dels resultats electorals i els consegüents pactes electorals, ja que els i les socialistes ostentaran 18 alcaldies a les comarques del Tarragonès, el Baix Camp, l’Alt Camp i el Baix Penedès.

Per tant, dels 648.260 habitants que viuen en aquesta zona, 397.338 habitants tindran alcalde o alcaldessa socialista els pròxims 4 anys. És a dir, un 61,29% de la població.

Kenneth Martínez torna a ser l’alcalde del Vendrell

A això cal sumar els municipis on el PSC encara no governa, però tindrà l’alcaldia en la segona part del mandat, o aquells en què, sense ostentar l’alcaldia, el PSC serà soci de govern durant els pròxims 4 anys. En aquest cas, el pes socialista als governs municipals augmenta fins a arribar al 72,75% de la població de la federació.

Óscar Sánchez, alcalde de Constantí, i la resta dels regidors i regidores d’aquest mandat

 

Cal destacar, també, que les tres ciutats més poblades del Camp de Tarragona —Tarragona, Reus i el Vendrell— tindran mandats socialistes, un fet que podria augmentar si a Cambrils, la quarta ciutat tarragonina per població, triomfa el pacte electoral amb ERC, Junts i En Comú Podem. Cal recordar que en aquesta ciutat, el ple es va haver de suspendre perquè es va presentar un recurs d’anul·lació d’una mesa electoral que podria canviar els resultats de les eleccions.

Fran Moracho, alcalde de Mont-roig del Camp

 

Si finalment Cambrils té un alcalde socialista, les set ciutats més poblades, no només del Camp de Tarragona sinó de tota la província, passarien a ser socialistes, ja que el PSC també governa a Calafell i ha entrat, en coalició, als governs de Tortosa (Movem) i de Salou (Sumem per Salou-PSC).

 

Aquestes són les ciutats i municipis del Camp de Tarragona i el Baix Penedès on el PSC governarà, oficialment, durant el mandat 2023-2027:

 1. Bonastre
 2. Calafell
 3. Constantí
 4. Creixell
 5. Cunit
 6. El Vendrell
 7. La Canonja
 8. L’Arboç
 9. La Selva del Camp
 10. Mont-roig del Camp
 11. Prades
 12. Reus
 13. Salou
 14. Santa Oliva
 15. Tarragona
 16. Vallmoll
 17. Vespella de Gaià
 18. Vila-rodona
Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

AEQT col·labora per la millora del Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona

Notícia següent

Tècnics de comerç de 30 municipis analitzen a Vilafranca la promoció de l’activitat comercial

Notícies relacionades