Protecció Civil duu a terme treballs forestals de neteja i desbrossament a Sant Salvador i la Móra

S’ha treballat per prevenir incendis d’origen forestal en les franges perimetrals dels centres educatius CEIP Sant Salvador i de l’IES Pont del Diable

El departament de Protecció Civil de l’Ajuntament de Tarragona ha dut a terme una nova fase de treballs forestals a diferents punts de la ciutat que així ho requereixin, donat l’alt risc d’incendis i la falta de pluja dels darrers mesos. D’una banda s’ha treballat per prevenir incendis d’origen forestal en les franges perimetrals dels centres educatius CEIP Sant Salvador i de l’IES Pont del Diable. Aquesta actuació ha consistit en la reducció de la densitat d’arbrat (pi blanc), distància entre capçades, desbrossada d’elements, posterior retirada de troncs i trituració de restes de poda i estassada.

En aquest mateix barri, també s’han realitzat treballs de condicionament de la massa forestal en una zona propera al passeig de Santa Isabel, que l’estiu passat va patir un incendi, i de l’altra banda, s’ha arranjat una franja de protecció d’incendis forestals paral·lela a la N-240.

A la zona de Llevant, atenent a peticions veïnals de la urbanització, a La Móra-Tamarit també es van realitzar els mateixos treballs de neteja i desbrossament, al passeig de l’Esquirol, evitant el risc d’incendi forestal dels habitatges propers, així com el risc de caiguda accidental de l’arbrat.

La consellera de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Cristina Guzmán apunta la gran feina que s’està duent en aquest sentit “que a banda de complir amb una planificació plurianual, podem atendre les peticions o necessitats més imminents”. Així mateix demana la conscienciació i col·laboració ciutadana tant pel que fa a propietaris de terrenys, com de la població en general i apunta que “estem tenint unes condicions climàtiques molt dures, sense pluja i cada vegada amb més risc d’incendis i per tant, recordem a tota la població, ser molt curosos amb l’entorn, la vegetació i l’ús que se’n fa”.

Neteja de solars privats 

Les condicions climàtiques afavoreixen el risc d’incendi forestal, per la qual cosa cal recordar l’obligació dels propietaris de mantenir el terreny de totes les parcel·les, en bon estat de neteja i adequació de les condicions de conservació, lliure de vegetació seca i amb la massa arbòria aclarida, així com per evitar la continuïtat horitzontal entre les copes de l’arbrat, per evitar facilitar la propagació dels incendis, cap a l’interior de la urbanització o cap a la vegetació de l’entorn.

Crida a la col·laboració ciutadana 

D’altra banda, també es demana la col·laboració de la població per tal que no realitzi actuacions negligents que puguin ser origen d’aquest tipus d’incendis, d’acord amb els consells de Protecció Civil; com el llançament de burilles enceses ni llumins, així com elements de foc d’artifici; sobretot en zones envoltades d’arbrat o vegetació. No es poden fer barbacoes en terrenys no autoritzats, ni tampoc dur a terme cremes de residus al jardí o fer ús d’abocaments incontrolats. En cas de visualització d’una columna de fum o incendi cal trucar al 112.