Dimecres, 11 de desembre de 2024
És notícia

Totes les propostes de la Pobla de Mafumet per la Setmana de la Ciència

Avatar photo
Una lectura dramatitzada, la visita a l’ICIQ, dues conferències i un taller interactiu són algunes de les activitats

Els habitants de la Pobla de Mafumet estan a punt d’endinsar-se en el fascinant món de la ciència que, a través de totes les seves branques i vessants, ens ofereix coneixements sobre el món que ens envolta. Amb aquest objectiu, el municipi ha preparat un seguit de propostes culturals pensades per a un públic familiar. 

Ho farà a través de la seu del Campus extens de la URV a la Pobla, entitat encarregada de l’organització de  les cinc activitats que tindran lloc al municipi en el marc de la 29a Setmana de la Ciència. Tot plegat  arrencarà a terres pobletanes aquest dimecres, amb la inauguració del curs 2024-2025 de la seu del  Campus extens de la URV al municipi.

Serà a partir de les 18.30 h quan el Casal Cultural acollirà aquesta  cita, que inclourà també la lectura dramatitzada del text “Oxigen”, de Carl Djerassi i Roald Hoffmann, a  càrrec de La Corriola Teatre i amb la participació de l’actriu Míriam Iscla i l’actor Enric Majó. En acabar, tots  els assistents podran brindar amb una copa de cava elaborat a la finca del Mas dels Frares de la URV. 

Dos dies més tard, aquest proper divendres, els pobletans es desplaçaran fins al tarragoní barri de Sant  Pere i Sant Pau per visitar la seu de l’ICIQ (Institut Català d’Investigació Química) al Camps Sescelades de  la URV. La sortida permetrà als seus participants descobrir aquest centre de referència mundial en  investigació química i saber en què treballen alguns dels millors investigadors. 

L’activitat de la 29a Setmana de la Ciència viurà llavors un parèntesi a la Pobla, fins que la tarda del 12 de  novembre (19.00 h, sala Tarsici Baget) doni inici la conferència titulada ‘Les mil cares de la  descarbonització’, amb la Dra. Anna M. Masdeu, del Departament de Química Física i Inorgànica de la URV  i la Dra. Estela Rivas, del Departament de Dret Privat, Processal i Financer de la URV. 

La penúltima de les propostes emmarcades en aquesta cita amb la ciència tindrà lloc el dissabte 16 de  novembre (18 h, Casal Cultural) quan la directora gerent de l’AEQT, Maria Mas, oferirà la conferència  titulada ‘Opcions de treball en Formació Professional per al sector químic de Tarragona (AEQT i AEST). Aquesta activitat està adreçada especialment a famílies amb joves estudiants dels cursos finals de l’ESO i  Batxillerat. 

Finalment, el taller familiar interactiu ‘Arqueolab: descobrim la Prehistòria’ posarà el punt i final al programa  d’actes. Ho farà de la mà d’Andrea Alías, arqueòloga i tècnica de socialització de l’IPHES-CERCA, en un acte que tindrà lloc el dimarts 19 de novembre (19 h, sala Tarsici Baget) i que permetrà als seus participants  posar-se en la pell dels arqueòlegs de l’IPHES per descobrir la Prehistòria i el treball que es realitza en  aquest centre d’investigació: des de l’excavació a experiments en els seus laboratoris arqueològics. 

Totes les activitats organitzades a la Pobla de Mafumet en el marc de la 29a Setmana de la Ciència són de  caràcter gratuït i accés lliure, amb inscripció prèvia al correu electrònic [email protected], a  excepció de la sortida a l’ICIQ, la inscripció de la qual es canalitza a través del correu electrònic  [email protected]

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Creand Crèdit Andorrà posa en marxa el servei de “Google Pay”

Notícia següent

Trànsit diu que les alertes van funcionar i que van circular 200.000 vehicles menys a l’AMB

Notícies relacionades