El projecte km0 d'Slow Food Educa aplega cuiners i representants de les escoles verdes de Tarragona i l’associació Ment i Salut

La intenció principal de la trobada és establir vincles pedagògics amb el projecte "Escola amb projecte Psicoeducatiu Km0"

23 d'octubre de 2025 a les 09:30h
Actualitzat: 23 d'octubre de 2025 a les 09:30h

L'Ajuntament de Tarragona ha celebrat aquest dimecres una trobada amb representants de les escoles verdes de la ciutat i l’associació Ment i Salut, dins del projecte psicoeducatiu km0 d'Slow Food Educa Catalunya. L'acte, que va tenir lloc al Pati Jaume I, va ser presidit pel conseller de Medi Ambient, Guillermo García de Castro, i va comptar amb la presència de diversos responsables del moviment Slow Food i cuiners del territori.

L'objectiu d'aquesta trobada era establir vincles pedagògics amb el projecte "Escola amb projecte Psicoeducatiu Km0", que compta amb el suport de la Fundació Slow Food Internacional. Minerva Gabarró, ambaixadora d’Escoles Verdes, va destacar la importància de promoure l'educació per a la sostenibilitat basant-se en els valors de Bo, Net i Just que defensava el moviment Slow Food. A través de la sensibilització i el gust, el projecte vol fomentar entre els infants el respecte pel menjar de proximitat, alhora que valora els productes locals i tradicionals.

Durant la trobada, es va entregar un planter d’escarola perruqueta a cadascuna de les escoles verdes per plantar en els seus horts. Aquesta varietat d’escarola, en perill d'extinció, és part d'una iniciativa que va començar al Bages i que es vol recuperar gràcies al moviment Slow Food. A més, els infants i cuiners locals col·laboraran en una showcooking on es prepararan receptes amb productes locals.

El projecte, que va començar a l'escola del Miracle, s'ha estès a diverses escoles de Tarragona i altres zones de la província. Els centres participants estan compromesos amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i busquen promoure la sostenibilitat a través de l'hort escolar i la cuina. Slow Food, creat a Itàlia el 1986, aposta per una educació que connecti els infants amb els aliments locals, la seva producció i la cultura gastronòmica de la zona, valorant el plaer i la responsabilitat en les eleccions alimentàries.