Ricomà (ERC) dona l’esquena al projecte de Hard Rock

El PSC denuncia l'incompliment de tots els acords subscrit amb la Generalitat en relació amb el projecte Hard Rock

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El diputat del PSC per Tarragona, Rubén Viñuales, ha denunciat aquest dilluns que “aquests dies estem assistint a l’incompliment total de la Generalitat amb els acords a què van arribar el 2014 en relació amb el projecte de Hard Rock. Ni una sola proposta a la qual es van comprometre han estat capaços de complir, ni una sola.”

Cal recordar que el diputat tarragoní fa referència a l’acord solemne a què es va arribar el 2014 entre el Govern de la Generalitat i el PSC que incorporava una sèrie de plans específics que beneficiaven les comarques tarragonines. Uns plans dels quals no s’ha executat ni un.

Així, Viñuales ha recordat que el Govern de la Generalitat (primer en mans de CiU, després de Junts i ara d’ERC) es va comprometre a impulsar un pla específic per desenvolupar el turisme a les comarques de Tarragona “que no s’ha fet”, així com un paquet de més de 20 mesures concretes per reindustrialitzar la demarcació de Tarragona, “de les quals no hem tornat a saber res més.”

“Han passat vuit anys, repeteixo vuit anys!, i res de res. Quan un Govern és incapaç de complir els seus propis compromisos, per pura desídia i incompetència, quina credibilitat pot tenir?”, s’ha preguntat retòricament el diputat socialista.

“En aquest tema tan important per la Costa Daurada i el conjunt de la província hem viscut episodis autènticament esperpèntics com quan el senyor Junqueras va proposar fer un referèndum sobre el tema, primer als municipis afectats i després al conjunt del país. Iniciativa kafkiana a la qual es va veure obligat a recular davant l’estupefacció absoluta generada per la seva proposta”, ha explicat.

El PSC va subscriure l’acord amb la Generalitat després d’aconseguir millores objectives que humanitzaven el projecte i de tancar els pactes referents al turisme i a la indústria de les nostres comarques. L’objectiu era, i és, potenciar la reactivació econòmica i la creació de nous llocs de treball desenvolupant el model que ens és propi. És a dir, un turisme de qualitat que vetlli per la protecció del nostre territori, sumat a la internacionalització de les nostres empreses, especialment en els mercats europeus.

“És una vergonya que un projecte d’aquesta envergadura, que podria generar milers de nous llocs de treball i riquesa per al nostre territori es pugui arribar a perdre per culpa d’uns governants pitjor que ineficaços. Pitjor, perquè aquí estem parlant de gent que oblida els seus compromisos quan ni tan sols s’ha assecat la tinta de la signatura de l’acord. Catalunya i les comarques de Tarragona es mereixen un Govern que faci honor al seu nom, és a dir, que governi realment”, ha afegit el diputat tarragoní.

Rubèn Viñuales ha fet aquestes declaracions en sortir de l’acte que s’ha dut a terme aquest dilluns a la Cambra de Comerç de Tarragona per protestar, precisament, per les dificultats que s’ha trobat l’empresa que havia d’executar el projecte, A l’acte han participat, a part de Rubèn Viñuales, la també diputada, Rosa Maria Ibarra, el senador Santi Castellà, l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, el de la Canonja, Roc Muñoz, el de Constantí, Òscar Sánchez, el regidor de Vila-seca, Joan Anton Ramírez, i el de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros.

“Es dona, a més, la circumstància increïble que ni el senyor Ricomà, ni l’Ajuntament de Tarragona, han participat en un acte que tenia com a objecte que es pugui desenvolupar el projecte”, el que el diputat del PSC ha considerat com a “esperpèntic i inaudit. Considera el senyor Ricomà que estem parlant d’alguna cosa petiteta per Tarragona com per evitar, ni tan sols, pronunciar-se?”, ha conclòs Rubèn Viñuales.