fbpx

S’acosta el projecte Eix Cívic de Salou

Avatar photo

El projecte Eix Cívic, amb més d’un 80% de zona lliure d’edificació, és un compromís amb el verd i el Medi Ambient. S’espera que la creació d’àrees verdes, jardins, serveis, centres cívics i espais oberts millori significativament la qualitat de vida dels residents. Aquest canvi enfoca la ciutat cap a les necessitats de la comunitat i una major harmonia amb l’entorn natural i paisatgístic.

Una component clau d’aquest projecte és l’enfocament en l’habitatge social. Això ofereix una nova oportunitat per a joves que busquen el primer habitatge a preus assequibles, diferent de les propostes de promotors privats.

Un canvi en el teixit urbà

El projecte no es mesura només en termes de nombre d’habitatges. Segons el regidor Hèctor Maiquez, l’impacte més significatiu serà la transformació en el teixit urbà de Salou, promovent una major cohesió i integració dins de la ciutat.

L’Eix Cívic també portarà una millora substancial en la mobilitat urbana, eliminant les barreres físiques creades anteriorment per les vies del tren. Això promou un entorn més amigable i accessible per als ciutadans.

El projecte està actualment en una fase de desenvolupament amb un procés de participació ciutadana, on els residents poden aportar les seves opinions i suggeriments. Aquest enfocament assegura que el projecte final reflecteixi veritablement les necessitats de la comunitat, tenint en compte l’interès general i la cohesió social.

Un compromís amb la sostenibilitat

El projecte de l’Eix Cívic no només implica una inversió econòmica força important, sinó que també representa un compromís amb la transformació, la sostenibilitat i la millora del Medi Ambient urbà. La prioritat és la creació d’habitatge social, zones verdes, espais cívics, amables i oberts pensats per a les persones.

Amb aquest projecte, Salou es posa a l’avantguarda de la planificació urbana moderna. L’Eix Cívic serveix com a model per a altres ciutats que busquen millorar la qualitat de vida dels seus habitants, integrant sostenibilitat, mobilitat millorada i cohesió social.

Encara que el projecte està en la seva etapa inicial, es preveu que evolucionarà a mesura que avanci el procés d’exposició pública i desenvolupament. Aquesta evolució constant és essencial per assegurar que el projecte final sigui el més adequat, cohesionat i beneficiós per a Salou i els seus residents.

Inversió i futur

Amb una estimació inicial d’inversió d’uns 9,5 milions d’euros, l’Eix Cívic representa una aposta significativa i transformadora de Salou. Aquest projecte, que abasta des de la planificació urbana fins a la sostenibilitat i la inclusió social, mostra la visió i el compromís de Salou amb un futur millor i més verd per als salouencs i salouenques.

L’Eix Cívic no només transformarà l’aspecte físic de Salou, sinó que també millorarà l’espai públic, fent que sigui més amable. Els nous espais verds i zones de lleure estan dissenyats per fomentar la interacció social i oferir als residents llocs per relaxar-se i gaudir del seu entorn. Això representa un pas endavant en la creació d’una ciutat més habitable, amable i atractiva, en definitiva més sostenible i intel·ligent.

Part d’aquesta transformació inclou una millora en la mobilitat urbana. L’objectiu és crear una ciutat més amable, amb menys dependència dels vehicles i més enfocada en els desplaçaments a peu i en bicicleta. Això no només millorarà la qualitat de l’aire, sinó que també contribuirà a un estil de vida més saludable per als residents.

Equipaments públics i educacionals

Entre els elements clau del projecte, es troba la creació d’una nova biblioteca i el trasllat de l’Escola Oficial d’Idiomes. Aquests equipaments representen un important avanç en els serveis educacionals i culturals de la ciutat, proporcionant recursos valuosos per al desenvolupament personal i comunitari.

A mesura que Salou avança amb aquest projecte, es demostra la seva orientació cap a un futur més sostenible, inclusiu i connectat. L’Eix Cívic és un clar exemple de com una ciutat pot adaptar-se i evolucionar per satisfer les necessitats canviants dels seus habitants i del medi ambient.

Finalment, l’Eix Cívic de Salou s’erigeix com un exemple de planificació urbana responsable i visionària. A través d’aquest projecte, Salou no només millorarà la vida quotidiana dels seus residents, sinó que també es convertirà en un model per a altres ciutats que busquen renovar i millorar els seus espais urbans de manera sostenible i inclusiva.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Ferit un caçador per disparar-se en el peu

Notícia següent

Mor una dona de 61 anys en un atropellament

Notícies relacionades