Es fa la primera reunió per les obres dels Prats d’Albinyana-Xarxa Natura 2000

Avatar photo
Les administracions implicades en aquesta comissió són la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Vila-seca i l’Autoritat Portuària de Tarragona

Avui divendres 5 d’abril s’ha reunit per primera vegada la comissió de seguiment  mediambiental de les obres de restauració de l’espai natural dels Prats d’Albinyana inclosos  dins de la Xarxa Natura 2000 i situats a la Pineda, en el terme municipal de Vila-seca. Amb  aquest acte es fa és un pas imprescindible per a poder iniciar les obres de restauració que tindran una durada de 12 mesos i un pressupost assignat de 2,3 milions d’euros. Els Prats d’Albinyana és un espai natural de gran valor mediambiental i paisatgístic amb una  extensió total de 37,78 hectàrees situat al costat de la Zona d’Activitats Logístiques de Vila-seca que està impulsant el Port de Tarragona. 

La Sala Roger de Llúria de la Seu Institucional del Port de Tarragona ha reunit avui a les 12 h i per primera vegada la comissió de seguiment mediambiental de la Xarxa Natura 2000. Aquest acte ha comptat amb la presència de representants de les tres administracions  implicades en aquest projecte, Port de Tarragona, Ajuntament de Vila-seca i Departament  d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya

Per part del Port de Tarragona, han assistit el seu president, Saül Garreta, el director  general, Ramón I. García, el subdirector general, Carles Segura, el cap de divisió  d’Infraestructures, David Borrell, la cap de divisió de Medi Ambient, Cristina Miret i el cap  de departament d’Acció Climàtica i Territori, Rafel López.

L’Ajuntament de Vila-seca ha estat present amb el seu alcalde, Pere Segura, la cap de  Serveis Territorials i Planificació, Mònica Bernal, i l’arquitecte municipal, Josep Maria  Castells. I per part del Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya ha  assistit Glòria Tibau, directora dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i  Agenda Rural a Tarragona i Laureà Giner, cap de l’Oficina Territorial d’Acció i Avaluació  Ambiental de Tarragona. 

Una restauració de gran valor 

El projecte de restauració dels Prats d’Albinyana té com a objectiu restaurar els hàbitats i  ecosistemes propis d’aquest espai natural protegit i potenciar els elements d’interès ecològic, naturalístic i socioculturals presents. El termini d’execució per aquest projecte és  de 12 mesos des del moment en què s’iniciïn les obres, previst durant aquest mes d’abril. 

La primera fase d’obres durà a terme el tancament perimetral de tota la zona per continuar  amb el moviment de terres.  

  • Prats d’Albinyana de la Pineda 

La primera intervenció es tracta del projecte de restauració de l’espai natural protegit dels  Prats d’Albinyana. El passat 25 d’octubre, l’APT va licitar l’execució del projecte de  recuperació d’aquesta zona humida amb l’objectiu de potenciar els seus elements d’interès  ecològic i sociocultural. Recentment, el projecte s’ha adjudicat a la UTE formada per les  empreses Romà Infraestructures, J.Morell i ILERSIS, per un import de 2,3 milions d’euros  (IVA inclòs).

  • Creació d’una llacuna i d’un bosc de ribera 

La segona actuació consistirà en la construcció d’una llacuna de 107.700 metres quadrats  i d’una illa de 26.990 metres quadrats, juntament amb la creació d’un bosc de ribera que  envoltarà la llacuna i connectarà amb la platja existent. Amb aquesta actuació es vol  recuperar la vocació de zona humida de l’espai. Per poder realitzar aquesta part, es va  procedir a fer el desviament del canal de drenatge de la A-7 que estava situat dins de la  zona protegida mitjançant una actuació amb un cost d’aproximadament 1 milió d’euros. 

  • Delimitar i protegir l’espai arqueològic de la vil·la romana de Cal·lípolis 

La tercera línia d’actuació es tracta de la finalització de les accions de consolidació  arqueològica del conjunt patrimonial de l’antiga vil·la romana de Cal·lípolis, com són, la  neteja i l’eliminació superficial del paviment dels camins que creuen el jaciment i la  consolidació de les estructures existents. 

  • Instal·lació de serveis viaris interns 

En darrer lloc, l’APT portarà a terme l’execució de la instal·lació de serveis viaris interns,  com són, la projecció de camins, miradors faunístics i passarel·les.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

ERC reclama a Viñuales ‘que assumeixi les seves responsabilitats en seguretat’

Notícia següent

La Xarxa Santa Tecla i el Col·legi de Periodistes entreguen els primers premis de periodisme especialitzat en salut

Notícies relacionades