Dimecres, 24 de juliol de 2024
És notícia

Port Tarragona participa al ‘XX Encuentro Nacional de Operadores de Cereales (ENOC)’

Avatar photo

Aprofitant aquesta trobada el Port ha presentat la quarta edició d’Agrifood International Congress que es durà a terme els pròxims dies 21 i 22 de juny a Tarragona

El Port de Tarragona participa, aquest 29 de març, a la XX edició del ‘Encuentro Nacional de  Operadores de Cereales (ENOC), celebrat a l’Auditori de Saragossa. Més de 500 professionals  provinents de més de 10 països s’han donat cita per analitzar i fomentar lligams comercials. És una  trobada organitzada per l’Associació de Comerç de Cereals i Oleaginoses d’Espanya (ACCOE) i  punt de trobada de les associacions més rellevants del sector. El Port es presenta com un dels ports  líders en el moviment de productes agroalimentaris, tant a Espanya com a la Mediterrània. El moviment de productes agroalimentaris al Port és un dels més destacats, tant pel seu volum, uns  5M de tones anuals de mitjana, com per les seves instal·lacions i la repercussió econòmica en el  hinterland. El sistema SEA del Port Tarragona, implementat l’octubre de 2020, ha facilitat al  transportista la recollida de mercaderia de les terminals reduint el temps d’espera en 50 minuts de  mitjana, fet que representa un augment en lliuraments de càrregues i una major capacitat de donar  servei a la cadena logística de cereals del hinterland del Port. El Port ha presentat al sector la  propera celebració del 4rt Agrifood International Congress els dies 21 i 22 de juny a Tarragona, un congrés consolidat que el Port celebra cada dos anys i que ha esdevingut un certamen de referència  a escala internacional. 

El Port de Tarragona ha estat un dels actors participants en la vintena edició de la fira. L’acte ha  comptat amb dues ponències i un col·loqui amb els principals actors del tràfic agroalimentari. Per  començar, Daniel Martínez i Carlos Ruiz, Director General i Trading Manager de Cefetra Ibèrica  respectivament han estat els encarregats de la primera ponència sota el títol ‘ El Escenario más  complejo de la historia reciente. Cerales y Subproductos.’ 

La segona de les ponències ha estat liderada per José Carlos Diez, Economista i professor de la  Universitat d’Alcalà d’Henares i Director de la Càtedra ORFIN qui ha volgut posar sobre la taula la  situació actual amb la seva ponència ‘Europa tras la guerra de Ucraina y la sequía’. 

En general la trobada ha destacat la importància d’un sector clau en la cadena de subministrament  de l’alimentació humana i animal i en la necessitat que tots els seus esglaons treballin junts per garantir el subministrament i la seguretat alimentària. La trobada destaca la importància de crear  sinergies en aquest sector per treballar coordinats i millorar la rendibilitat de tots els esglaons de la cadena per garantir la traçabilitat dels aliments, des que surten de les explotacions dels  agricultors/es fins que arriben a la taula de les persones consumidores i a les granges. 

4th Agrifood International Congress Port Tarragona 

El Port de Tarragona és un actor clau en el sector agroalimentari europeu. Participa en els  esdeveniments internacionals més destacats i està present a les borses europees de cereals.  També, organitza amb caràcter biennal, un congrés internacional, l’Agrifood International Congress,  on reuneix a tots els actors més rellevants d’aquest sector. El congrés facilita l’intercanvi comercial  dels diferents operadors i actualitza els darrers avanços en matèria de producció de carn. 

Aquest 2023 l’Agrifood se celebrarà els dies 21 i 22 de juny i es dedicarà una especial atenció al  desenvolupament sostenible del sector dins del marc estratègic de l’Agenda 2030. De la mà de les  millors persones expertes, s’analitzaran les situacions de la producció, de la indústria i dels mercats  internacionals, dels productes agroalimentaris així com del consum sostenible. 

L’Agrifood ha esdevingut un certamen de referència a escala internacional. Va néixer per donar  resposta a la demanda del sector per mantenir una trobada al més alt nivell i servir de fòrum per bescanviar coneixements i informació, sense perdre el seu caràcter comercial. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

nine + 9 =

Notícia anterior

VIII ‘Calafell Family Weekend’, un divertit cap de setmana en família

Notícia següent

Manresa rep un ajut de la Diputació per instal·lar biomassa i fotovoltaiques en equipaments municipals

Notícies relacionades