Diumenge, 21 de juliol de 2024
És notícia

Port Tarragona treu a subhasta l’Elbeik

Avatar photo

El preu de sortida serà de 330.000 € i la subhasta es realitzarà el pròxim 21 de març

L’Autoritat Portuària de Tarragona va declarar l’estat d’abandonament del vaixell “ELBEIK” a la sessió ordinària del 28 de setembre de 2022. Com a resultat d’aquella declaració i un cop superats els tràmits pertinents, el Port de Tarragona està facultat per procedir a la venda del vaixell en una subhasta pública i al descompte dels crèdits generats per les taxes i tarifes portuàries, així com les despeses del procediment.

El preu de sortida a la subhasta és de 330.000 €, el termini de presentació d’ofertes per a la subhasta finalitza el 3 de març de 2023 a les 14 hores, i l’obertura de les propostes i la celebració de la subhasta tindran lloc el 21 de març a les 11 hores a la sala d’actes de l’edifici administratiu de l’Autoritat Portuària de Tarragona.

L’abandonament

En l’últim consell d’administració del Port de Tarragona celebrat el passat 28 de setembre es va acordar la declaració d’estat d’abandonament al vaixell Elbeik. L’embarcació porta atracada des del passat mes d’agost de 2021 a la prolongació del Dic de Llevant quan va arribar després de patir un incendi a bord quan fondejava a les aigües del Port de Tarragona.

El passat mes de maig el director general de l’Autoritat Portuària de Tarragona va acordar iniciar l’expedient administratiu d’abandonament de l’Elbeik. En l’expedient publicat al Butlletí Oficial de l’Estat del 17 de maig s’explica que “vist l’estat d’abandonament del vaixell anomenat Elbeik, amb bandera de Togo, que es troba atracat a la Prolongació del Dic de Llevant del Port de Tarragona i del que s’han reclamat les corresponents taxes sense que fins a la data s’hagi abonat cap quantitat”.

Una vegada declarat l’abandó del vaixell pel Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de Tarragona es procedirà a la seva venda en pública subhasta, i es procedirà al pagament dels crèdits generats per les corresponents taxes i tarifes portuàries, així com les pròpies despeses del procediment.

L’Elbeik

L’Elbeik és un vaixell tipus ‘Livestock Carrier’, (vaixell de càrrega d’animals) que navegava
amb bandera de la República del Togo. El vaixell té un calat de 5,5 metres, una eslora de 77 metres, una mànega de 14 metres i un arqueig brut (volum de càrrega) de 2.867 tones Moorson.

Aquesta embarcació va patir un incendi el 6 d’agost de 2021 a la zona de fondeig del Port
de Tarragona. L’incendi es va declarar sobre les 14h i va ser extingit a les 10h del matí del
dia següent ja a les instal·lacions portuàries tarragonines. En el moment dels fets, el vaixell
no portava càrrega i els 18 tripulants de l’embarcació van ser rescatats i traslladats a terra.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

eight + 2 =

Notícia anterior

L’Hospitalet i Aigües de Barcelona renoven l’acord per garantir el servei d’aigua

Notícia següent

La Regidoria de Joventut de l’Hospitalet porta la Jornada de Poesia Jove als instituts

Notícies relacionades