Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

Port Tarragona comença les obres per reforçar la coberta del Refugi 1

Avatar photo

L'objectiu final és la instal·lació d'unes 600 plaques solars per millorar l’eficiència energètica dels equipaments del Moll de Costa i del Port de Tarragona

Aquesta setmana començaran les obres per reforçar la coberta del Refugi 1 del Moll de  Costa, una mesura necessària per poder instal·lar plaques solars en un futur pròxim. El  projecte d’instal·lació d’una cinquena planta fotovoltaica d’autoconsum, que se situarà a la  coberta del Refugi 1 del Moll de Costa comptarà amb, aproximadament, 490 panells i  generarà una potència de 200 kWn.

 

La instal·lació de l’estructura a la coberta del Refugi 1 tindrà un cost de 235.927,51 euros (IVA exclòs) i una durada de tres mesos des del seu inici. El Refugi 1 s’unirà a un altre edifici emblemàtic i important del Port de Tarragona, com és el Refugi 2, on es troba el Museu del Port, que ja compta amb la seva instal·lació des de l’any 2021. Aquest nou reforç segueix el mateix procediment utilitzat en la instal·lació del Refugi 2

 

Evolució sostenible

Les obres de reforç de la coberta són un pas important per a la instal·lació de plaques  solars, realitzades per garantir la seguretat i estabilitat de l’estructura. El reforçament  inclourà la utilització de materials resistents com l’acer per garantir la seva durabilitat i  seguretat.

 

Aquesta iniciativa té com a objectiu millorar l’eficiència energètica del equipaments del Moll  de Costa i del Port de Tarragona, així com estimular l’ús de les energies renovables i  l’autosuficiència energètica en el que és un dels compromisos que té l’Autoritat Portuària  de Tarragona en el seu procés de transformador.

 

 

La futura instal·lació produirà el 17% de l’energia elèctrica que consumeix el Moll de Costa.  Aquest panells sumaran 223 kWp de potència màxima al sistema de producció ja existent  d’energia elèctrica fotovoltaica del Port, que assolirà així una capacitat màxima de producció de 338 MWh/any, dels quals 282 MWh/any seran per autoconsum.

 

Quan la futura planta es trobi en funcionament s’estima una reducció anual d’emissions de  90 tCO2 i un estalvi econòmic anual de 56.450 euros. Actualment, l’APT compta amb quatre plantes de producció d’autoconsum. Aquesta serà la  cinquena que construirà el Port per ampliar la seva capacitat d’autoabastiment energètic i  autoconsum.

 

La futura instal·lació funcionarà com una petita central de producció d’energia elèctrica, que  injectarà el corrent produït a la xarxa interna de l’edifici pel seu autoconsum. La instal·lació  estarà ubicada sobre la coberta amb un acabat exterior de xapa amb forma de teula de  l’edifici. Els mòduls fotovoltaics s’instal·laran sobre la coberta del Museu assegurant la  generació d’energia fotovoltaica el màxim nombre d’hores del període d’irradiació solar.

 

La instal·lació fotovoltaica està dissenyada per alimentar altres equipaments i edificis del  Moll de Costa com els quatre Tinglados i els dos Refugis, on es troba el mateix Museu del  Port de Tarragona.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

80 veïns de l’Hospitalet s’autoevacuen per un incendi a l’edifici

Notícia següent

Arriba a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant la recollida Porta a Porta

Notícies relacionades