Les platges de Llevant i Capellans de Salou revaliden les banderes blaves

L’alcalde Pere Granados ha manifestat que ‘les platges formen part del nostre patrimoni natural i paisatgístic i són un dels principals reclams turístics; i per a elles treballem, perquè sempre ofereixin les millors garanties de salubritat i seguretat’

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Les platges de Llevant i Capellans de Salou han revalidat el guardó de la Bandera Blava, com a símbol de reconeixement mediambiental internacional.

El distintiu ha estat atorgat pel Jurat Internacional Bandera Blava 2022 de la Fundació per a l’educació ambiental (FEE). De les 94 platges amb Bandera Blava, 90 renoven el distintiu respecte de l’any passat i 4 el recuperen respecte d’anys anteriors.

Cal dir que a Catalunya han estat 94 les platges guardonades amb la Bandera Blava 2022; 26 de les quals són a la demarcació de Tarragona; 26, a la de Girona; 32, a la de Barcelona i 10, a les Terres de l’Ebre.

Aquest guardó s’atorga en 47 països i premia la gestió ambiental, la seguretat de les zones de bany i les seves instal·lacions, la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. Així mateix, la qualitat de l’aigua de bany ha d’haver obtingut la classificació d’excel·lent.

A les platges guardonades de Salou, la Bandera Blava s’hissarà a mitjans del mes juny.

Altres reconeixements, per a Salou

Salou té també la ISO 14.001:2015 a les platges de Ponent, Llevant, Capellans, cala dels Llenguadets, la platja Llarga, la cala de la Penya Tallada, la Cala Font, la Cala Vinya i la Cala Crancs.

A més, la platja de Ponent i la de Llevant tenen la UNE 13.009:2016 o Q de Platges. I el Safe Tourism Certified el tenen, també, aquestes mateixes platges.

Recordem que el municipi de Salou compta amb un total de 25 platges, cales i caletes.