Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

Pere Granados fa una valoració positiva de l’acció de govern municipal de 2022

Avatar photo

Avui s’ha celebrat el ple extraordinari de balanç de l’any passat, amb referències al pressupost de 2023, del qual Pere Granados ha destacat la inversió en el manteniment de la qualitat de l’espai públic urbà, la neteja viària i la recollida de residus; a més dels serveis socials, l’atenció a la infància, les famílies vulnerables i la millora de diversos equipaments esportius

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha fet, aquest matí, una valoració positiva de l’exercici 2022, en el decurs de la sessió extraordinària del plenari per valorar i analitzar l’any que ha transcorregut, sota l’acció de Govern desenvolupada a través de les diverses polítiques i plans estratègics, la gestió dels serveis i l’impuls d’iniciatives pròpies, i l’execució del corresponent pressupost municipal.

Segons l’alcalde, “aquest 2022 ha estat, des del punt de vista d’aquells que tenim la responsabilitat de govern, un any de gran transcendència per tot allò que s’ha assolit respecte dels grans reptes històrics de millora i de transformació urbana i infraestructural; i, per tot allò que s’ha desenvolupat de cara a millorar els serveis públics i l’atenció social, amb l’objectiu d’incrementar l’estat del benestar”; especialment, “després de dos anys complicats pels efectes de la crisi global, a conseqüència de l’emergència sanitària, social i econòmica”, tant pel que fa a la pandèmia, com també a la guerra d’Ucraïna, ha assegurat.

El seu discurs s’ha centrat en diversos eixos. El primer, relatiu a l’esforç realitzat per a la millora de la qualitat en el manteniment de l’espai pública la neteja viària i a la recollida de residus.

El segon eix ha estat la transformació digital, que “facilitarà la construcció d’un municipi amb criteris i objectius de sostenibilitat ambiental, social i econòmica”. Ha esmentat el projecte Smart Salou i la certificació Salou Destinació Turística Intel·ligent (DTI), i el desplegament de fibra òptica, entre altres.

El tercer eix fa referència als plans i projectes impulsats per “desenvolupar una mobilitat urbana sostenible, una ciutat ordenada, esponjada i accessible; ben connectada internament, prioritzant els espais de convivència per a les persones i el vianant”. Com a exemple, ha parlat de la vianalització del primer tram de l’avinguda de Carles Buïgas. La segona fase “s’iniciarà el proper mes d’octubre”, ha assegurat. També cal tenir en compte la implantació de sistemes autònoms d’enllumenat amb plaques fotovoltaiques als aparcaments dissuasius i la renovació de la xarxa d’enllumenat públic urbà.

El quart eix és el relatiu al turisme i a la creació de nou producte turístic. A través de l’Oficina de Recerca i Innovació de Producte Turístic i el Pla Estratègic de Turisme de Salou es pretén desestacionalitzar i desconcentrar els fluxos turístics. Granados ha destacat la consolidació de l’oferta de turisme esportiu i de turisme gastronòmic, amb accions durant tot l’any. La recuperació i protecció mediambiental del litoral del Cap Salou i la construcció del camí de costa; el recorregut de la Ruta dels Miradors; el programa ‘Salou, Platja Tot l’Any’; i la posada en valor del patrimoni històric del municipi, a través del poblat de Kal·lípolis i del projecte de recerca i investigació ‘Un passeig per la història de Salou’.

El cinquè eix fa referència al pressupost municipal aprovat per a aquest 2023. Ha fet referència als 1,6 milions d’euros destinats a la millora, arranjament i renovació d’espais, a través de la divisió del municipi en 7 zones, i la remodelació d’11 places; l’habilitació de 3 nous aparcaments dissuasius i l’ampliació dels carrils bici, finançats a través del Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació, amb Fons Next Generation. També, s’ha referit a la millora de la jardineria i de les voreres; i de l’enllumenat, com l’actuació al carrer Saragossa, entre d’altres.

I en el darrer eix, ha fet referència als nous equipaments i infraestructures amb inversió municipal. Granados ha remarcat el nou Casal de la Dona, amb una inversió de 587.000 euros; els 2 nous camps de futbol, licitats per 1,4 milions d’euros; la modernització de la Piscina Municipal; el cobriment de la pista esportiva de l’Escola Santa Maria del Mar, i l’ampliació de l’Skate Park, entre d’altres.

També ha esmentat, que, per aquest any, ha de culminar la primera fase de canalització del Barranc de Barenys; la construcció de la nova estació de Salou-PortAventura, que “podria ser una realitat a finals d’aquest 2023”, i que serà completada amb una estació d’autobusos i un dels baixadors del futur tren-tramvia interurbà.

Finalment, l’alcalde de Salou ha agraït la feina i disposició dels treballadors i treballadores de l’Ajuntament i del Patronat Municipal de Turisme; i ha posat de relleu els avenços assolits per part del Govern municipal, els quals “responen a un Pla d’Acció Municipal compartit que dissenya un model de ciutat moderna i en sintonia amb els criteris i objectius de desenvolupament sostenible, amb el qual impulsem i executem un projecte vàlid pel progrés de Salou, implicat en l’impuls de l’economia local, els seus sectors econòmics i la seva reactivació; compromès amb les necessitats de la ciutadania i la cohesió social, per consolidar i garantir la qualitat de vida i el benestar de persones i famílies”.

El portaveu del grup municipal SUMEM PER SALOU, Jesús Barragán, ha assegurat que el Govern de Salou “s’ha dedicat, a fons, per resoldre problemes del municipi en uns anys difícils i complicats” i que “ha estat constant, ferm, insistent i encertat en impulsar i desenvolupar aquells plans i projectes que ens presenten com a un municipi dinàmic, modern, en constant avanç i evolució, i que vetlla pel progrés i el benestar de la seva ciutadania i per la reactivació de la nostra economia”.

Barragán també ha expressat el “nostre més ferm suport i solidaritat” als col·lectius, sectors, entitats, persones i famílies de Salou”, i que “com a govern de proximitat, continuarem essent sempre al seu costat”. Per últim, ha remarcat “la consolidació de Salou com a municipi sostenible, inclusiu, innovador, accessible i intel·ligent”, un fet que “ens transformarà en una destinació i un municipi amb millors i majors oportunitats per a tots i totes”, ha assegurat.

Per la seva banda, el portaveu del grup municipal del PSC, David González, en la seva intervenció, ha posat de relleu “la coordinació entre administracions supramunicipals i l’Ajuntament de Salou”, especialment, pel que fa a temes de Salut i Sanitat Pública. També, ha destacat els projectes posats en marxa des de les regidories de Defensa i Protecció Animal, pel que fa a les colònies de gats ferals; de Foment de l’Esport, amb la recuperació de la normalitat i l’actualització de les instal·lacions; d’Ocupació, amb nous plans ocupacionals; i Medi Ambient, amb accions de conscienciació, entre d’altres.

Així mateix, González ha fet referència a l’assistència i assessorament per part de l’àrea de Benestar, Serveis Socials i Igualtat, respecte a les persones vingudes d’Ucraïna. I ha destacat la priorització d’aquells projectes i actuacions més necessaris, “sense incrementar la pressió fiscal als contribuents”. Per últim, ha agraït la implicació i labor essencial de la Policia Local i de Protecció Civil.

Els portaveus dels grups municipals de l’oposició, Marçal Curto, d’ERC; Pere Lluís Huguet, de C’s; i Mario García, de PP, també han fet la seva exposició relativa al balanç de l’exercici 2022, amb valoracions crítiques a la gestió del Govern municipal.

Ple ordinari

Aquest migdia, també s’ha celebrat el ple ordinari de l’Ajuntament de Salou del mes de gener, en el decurs del qual s’ha aprovat, per unanimitat, la moció de l’Alcaldia relativa al canvi de dos vocals del Consell Rector del Patronat Municipal de Turisme.

També, s’ha ratificat el Decret d’Alcaldia número 7197/2022 de data 22 de desembre de 2022, de formulació d’al·legacions a l’aprovació inicial del Pla Director Urbanístic de revisió dels sòls no sostenibles del litoral de Malgrat de Mar a Alcanar. Aquest punt ha comptat amb els vots a favor de SUMEM PER SALOU, PSC i C’s; els vots en contra d’ERC; i l’abstenció de PP.

D’altra banda, pel que fa a assumptes de serveis generals, noves tecnologies i seguretat ciutadana, s’ha aprovat, de forma unànime, la sol·licitud a la Generalitat de Catalunya per tal que atorgui una pròrroga de 4 anys respecte la vigència de la concessió per a la construcció de l’edifici social i de serveis nàutics al Port Esportiu de Salou.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

three × four =

Notícia anterior

Incrementa la circulació de bitllets ‘de cinema’ o ‘fantasia’ a Andorra

Notícia següent

Tàrrega cedeix un terreny a Salut per ampliar el CAP del municipi

Notícies relacionades